Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dual Boot (windows nainstalovany jako druhy)  (Přečteno 1011 krát)

Blizz

• Návštěvník
Dual Boot (windows nainstalovany jako druhy)
« kdy: 05 Prosince 2010, 09:48:32 »
Ahoj, určitě už to tu někde bude, ale nemohl jsme dohledat. Potřebuji nainstalovat ještě windowsi, kvůli 3d programu 3ds Max. (ve virtual boxu se v něm špatně pracuje) ale zárověn bych nechtěl ztratit Ubuntu, už ho mám relativně poštělovaný a nerad bych o něj přišel instalací woken. :( Je nějaký způsob jak například uložit celé ubuntu, nainstalovat okna a pak nainstalovat ty své ubuntu se vším nastavením ? Nebo ještě líp, nějak nainstalovat wokna bez toho, aniž by mi smazali Ubuntu (mám jen jeden harddisc, nerozdělený) děkuji. Používám ubuntu 10.10
Burza má dost velkou plácačku, aby dala na prd*l každému.

brutus

• Aktivní člen
  • *
  • sudo do-release-upgrade
Re: Dual Boot (windows nainstalovany jako druhy)
« Odpověď #1 kdy: 05 Prosince 2010, 10:20:30 »
Jednoducho to nainstalujes na ten hdd, alebo zmensis na povodnom oddiel s ubuntu, a tak nainstalujes. Ptm obnovis grub pomoci liveCD a mas hotovo.
Intel core 2 duo, NvidiaGeForce8600GTS, 4GB RAM, (Xubuntu 12.04, SliTaz)
Asus eeePC 1000 HE(Android 4.0.4 x86)

ondraL

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Prosince 2010, 11:54:36 »
Jen bych doplnil, že pro úpravu oddílů je asi nejlepší program GParted. Po zmenšení toho oddílu s Ubuntu ti zbyde nějaké prázdné místo - pro windows XP stačí klidně 5 GB, pro Visty a Sedmičky tak minimálně 10 GB ;) - a to prázdné místo pak zvolíš za prostor kam ty windowsy naisntalovat při spuštění jejich instalace. S Ubuntu by se NEMĚLO nic stát, ale zlaté pravidlo při úpravě oddílů: "Zálohovat, zálohovat, zálohovat". Takže pokud máš na disku něco, o co opravdu nechceš přijít (jako třeba fotky), tak to někam nakopíruj.

Blizz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 07 Prosince 2010, 18:28:55 »
Děkuji, moc ste mi pomohli :)
Burza má dost velkou plácačku, aby dala na prd*l každému.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.