Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gajim  (Přečteno 2994 krát)

erico9999

• Aktivní člen
  • *
Gajim
« kdy: 10 Srpna 2008, 20:56:53 »
dobrý den, mám nainstalován program Gajim zezačátku mi jel úplně dokonale vše jak má ale od nedávna se mi stává že když zapnu Gajim tak se mi nepřihlásí (přihlašuji se na, icq ne na Jabber) ale přihlásí se až po chvíli. Nemyslím tím pár sekund nebo minut ale třeba hodinu nebo půl hodiny nebo někdy i dvě hodiny. Píše se tam něco jako "Disconnected by unknown reason". Nevíte čím to je? když zapnu icq na windows přihlásí se mi hned ale gajim se přihlásí až třeba po hodině, (dřív se mi přihlašoval ihned)
Tak co víte si někdo rady??
Linux je cesta do budoucnosti

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Gajim
« Odpověď #1 kdy: 10 Srpna 2008, 20:59:19 »
A jaký jabber účet (kde) a jaký ICQ transport používáte?

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
« Odpověď #2 kdy: 10 Srpna 2008, 21:09:22 »
dobrý den, mám nainstalován program Gajim zezačátku mi jel úplně dokonale vše jak má ale od nedávna se mi stává že když zapnu Gajim tak se mi nepřihlásí (přihlašuji se na, icq ne na Jabber) ale přihlásí se až po chvíli. Nemyslím tím pár sekund nebo minut ale třeba hodinu nebo půl hodiny nebo někdy i dvě hodiny. Píše se tam něco jako "Disconnected by unknown reason". Nevíte čím to je? když zapnu icq na windows přihlásí se mi hned ale gajim se přihlásí až třeba po hodině, (dřív se mi přihlašoval ihned)
To by me zajimalo jak docilite pripojeni GAJIMU na ICQ. Podle me je Gajim jenom Jabber klient ne? Tak by me zajimalo, jakym zpusobem jste se mohl pripojovat na ICQ pomoci tohoto programu :-)
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 10 Srpna 2008, 21:11:26 »
To by me zajimalo jak docilite pripojeni GAJIMU na ICQ. Podle me je Gajim jenom Jabber klient ne? Tak by me zajimalo, jakym zpusobem jste se mohl pripojovat na ICQ pomoci tohoto programu :-)
Co takhle ICQ transport  :).

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 10 Srpna 2008, 21:14:17 »
Hele, já tomuhle moc nerozumim nějaký ICQ transport, ale přes gajim jsem se normálně připojovala na icq účet a psal sem si s lidmi kteří mají icq účet a normálně to fungovalo, jen nešli posílat soubory. Tak co s tím?
Jabber účet nemám

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 10 Srpna 2008, 21:16:29 »
Pak ten gajim není gajim, ale něco jiného, protože gajim podporuje POUZE jabber, takže jediná možnost, jak se připojit do sítě ICQ je ICQ transport!

http://www.jabber.cz/wiki/ICQ_transport

premet

• Host
« Odpověď #6 kdy: 10 Srpna 2008, 21:17:31 »
Proč nepoužiješ jinej klient určenej pro ICQ  jako Pidgin  :).

erico9999

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 10 Srpna 2008, 21:29:13 »
Pidgin jsem používal do té doby než se mi tam objevila ta kolonka že mám zastaralou verzi a že si musím stáhnout novou jenže nová stáhnout nešla a nějak se to prostě podělalo.........někde to tu už řešili tu novou verzi ale já jsem to neviřešil a tak jsem chtěl skusit něco jiného skusil jsem gajim, to sem skusil jako první a šlo to tak sem si to už nechal
Jo a ten ICQ transport, je možné že bych to nějak nainstaloval nebo spustil nebo ta bez toho že bych o tom věděl? Protože když sem nainstaloval gajim odklikával jsem tam spoustu věcí a je možné že sem klikl na něco co mi zprovoznilo ICQ transport?
přiznám se že bych radši používal Pidgina ale nevím jak ho zprovoznit tak jestli najdete návod s tím jak vyřešit ten problém s tou starou verzí tak mi ho tu prosím vás dejte a já to skusím
Předem dík

premet

• Host
« Odpověď #8 kdy: 10 Srpna 2008, 21:30:17 »
Nejnovější Pidgin je už v repozitářích  :).

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 11 Srpna 2008, 08:34:57 »
za tuhle chybu gajim nemůže;) ta je na straně ICQ/transportu

robinek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 07 Prosince 2010, 20:48:23 »
system kubuntu 10.04
gajim 0.14.1
GTK+ Jabber client
GTK+ verze:  2.20.1
PyGTK verze:  2.17.
Pri zapnuti mi python (Python 2.6.5)nadmerne zatezuje CPU (cca 50%)
Zkousel jsem i starsi verzi 0.13 ale problem je stejny.prosim o radu
DELL LATITUDE 5530 HW:Intel® Ivybridge Mobile, ntel® Core™ i5-3320M CPU @ 2.60GHz × 4 _(HW:DELL PRECISION M4300, NVIDIA QVADRO Fx 360,Core2Duo T7700 2.4 GHz, SW: Notebook : MATE Ubuntu 15.10 SIP:891407@fwd.pulver.com

robinek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 11 Prosince 2010, 22:29:54 »
asi vim kde je zakopan pes. Mam dva jabber ucty. Pri staru se oba pripojuji  a to zpusobi pretizeni . Pokud jeden necham zapnuty a druhy vypnu a zapnu znovu pak se pretizeni CPU zmizi.
DELL LATITUDE 5530 HW:Intel® Ivybridge Mobile, ntel® Core™ i5-3320M CPU @ 2.60GHz × 4 _(HW:DELL PRECISION M4300, NVIDIA QVADRO Fx 360,Core2Duo T7700 2.4 GHz, SW: Notebook : MATE Ubuntu 15.10 SIP:891407@fwd.pulver.com

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.