Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mrznuti pc  (Přečteno 1623 krát)

libor007

• Stálý člen
  • **
mrznuti pc
« kdy: 18 Prosince 2010, 22:17:49 »
mám zvláštní problém s pc.původně jsem myslel,že to bude diskem,ale s novým je to stejné.zjistil jsem,že situace se nápadně opakuje.1. po čisté instalaci vždy pc pár dní drží naprosto ok.pak během běžného provozu začne zlobit systém a já jej tedy běžným způsobem restartuji. po restartu běží kontrola filesystému.vše proběhne ok. 2. od této události je ale pc nestabilní a  samovolně nahodile restartuje. Buď rovnou do černé obrazovky,nebo obraz na chviličku zamrzne a restart následuje. Jeto tak 1x denně,při běžné nenáročné práci.zkoušel jsem failsafe nastavení biosu a vše možné a nic nepomáhá.mám amd s 780g čipsetem,2x2gb ram,dvd mechaniku.takže odběr malý,zdroj mám značkový. co to může být? Os ubuntu,několik vydání po sobě,64b.mám pocit,že problém býval už kdysi s 32b,ale už si to nepamatuji.závada se hledá těžko,protože se objevuje poměrně méně často a nahodile.navíc po reinstalaci se prvních  pár spuštění neprojeví vůbec... Jo,win jsem nezkoušel,su úž na linuxu delší dobu...
Kubuntu 20.04

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
Re: mrznuti pc
« Odpověď #1 kdy: 18 Prosince 2010, 22:36:38 »
Zkusil bych test pamětí a potom nějaké livecd

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #2 kdy: 22 Prosince 2010, 20:01:26 »
Já bych taky zkusil paměti. Měl jsem problém, když jsem si hrál s časováním a nastavil ho podle papírových hodnot, ne tak jak si ho Bios detekl. Systém nahodile zamrzal. Podobný problém byl, když jsem dokoupil druhý modul.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 23 Prosince 2010, 02:23:06 »
Ha další expert. Škoda slov.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.