Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s připojením  (Přečteno 1484 krát)

HS

• Návštěvník
Problém s připojením
« kdy: 27 Prosince 2010, 10:10:06 »
Zdravím.
Nevím proč,ale nejde mi pod ubuntu net.Respektive,nenačtu žádné Internetové stránky.Byl jsem vždy přesvědčený,že mi odchází jeden modem za druhým,ale teď jsem se přestěhoval,mám modem od upc a po dvou měsících serfování mi opět net nejde.Nedalo mi to a na druhy HDD jsem hodil Wokna a vše běží jak má.V čem bude problém?Upozornuju,že "odcházení modemů" se dělo od distribuce 8.04 až do ted,jak jsem nemile predevčírem zjistil.Zkoušel jsem i nechat naběhnout Ubuntu z live CD,ale vysledek je stejný.I modem jsem nejednou restartoval.Zádná internetova stránka se prostě nedočte,i při použití různých prohlížečů atd. Když pustím wokna,tak vše funguje jak má.Díky za radu.

Rover623

Re: Problém s připojením
« Odpověď #1 kdy: 27 Prosince 2010, 13:26:31 »
A co ti to dělá,vůbec to nenačítá nebo se to začne načítat a prostě to jen visí indikuje to nějakou aktivitu (prohlížeč) a nic se neděje

HS

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Prosince 2010, 15:02:32 »
A co ti to dělá,vůbec to nenačítá nebo se to začne načítat a prostě to jen visí indikuje to nějakou aktivitu (prohlížeč) a nic se neděje
Lišta načítání dané stránky se zhruba ve dvou třetinach zastaví a zustane to viset...Když si třeba najdu v Historii stránky googlu a chci si přepnout mezi vyhledavánim textem,nebo obrázky,tak to funguje (i obrazky se většinou načtou a dají se i stáhnout).ICQ taky běží,ale nemůžu prostě dočíst jakékoliv vebové stránky.Když si najdu v historii nějaký soubor,který jsem stahoval z Ulož.to tak soubor stahne,bez sebemenších problémů...

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 27 Prosince 2010, 15:11:40 »
Zkusil jsi vypnout IPv6,postup tady http://www.webupd8.org/2009/11/how-to-disable-ipv6-in-ubuntu-910.html ,zatím bych zkusil to deaktivovat jen ve Firefoxu,pokud to zabere,můžeš to potom přidat do Grubu

HS

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 27 Prosince 2010, 22:26:32 »
Bohužel nepomohlo ani jedno,ani druhé...
Není divné,že je stejný problém i s LIVE CD?

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 28 Prosince 2010, 00:00:44 »
Zkusil jsi servery DHCP nastavit napevno,když dáš editaci připojení tak v záložce IPv4 najdeš volbu "pouze automatická konfigurace DHCP" nebo tak něco,když to zvolíš měla by se odblokovat další 3 pole,do toho prvního potom zapiš IP adresy serverů oddělené čárkou

HS

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 28 Prosince 2010, 00:18:43 »
Zkusil jsi servery DHCP nastavit napevno,když dáš editaci připojení tak v záložce IPv4 najdeš volbu "pouze automatická konfigurace DHCP" nebo tak něco,když to zvolíš měla by se odblokovat další 3 pole,do toho prvního potom zapiš IP adresy serverů oddělené čárkou
Nerozumím řeči tvého kmene...jaké adresy serverů?Kde je zjistím?Tohle je na mě asi moc High Level...

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #7 kdy: 28 Prosince 2010, 00:24:39 »
Systém - Volby - Připojení k síti - vybrat typ (Drátová, DSL...), zvolit připojení a dát Upravit. Tam v jednotlivých záložkách/panelech je příslušné nastavení...
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.