Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Najde se tu uživatel Kicadu?  (Přečteno 910 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Najde se tu uživatel Kicadu?
« kdy: 27 Května 2010, 05:27:38 »
Potřeboval bych konzultovat několik drobností kolem tohoto CAD systému pro návrh PCB.

Dříve jsem používal Protel, OrCad, Eagle, WinDraft - WinBoard ale teď jsem poznal Kicad a zatím se mi jeví velice schopně na to že je to poměrně mladý SW. Pěkné je pochopitelně to že je Free má podporu, hodně knihoven, autoplacer, možnost použití více autorouterů a že je z větší části zcela intuitivní.
Navíc může používat i 3D zobrazování pohledu na výslednou osazenou desku.

Můj první dotaz zní: Od kterého roku asi existuje a jaké bylo číslo jeho první používané verze ?

Campa

• Návštěvník
Re: Najde se tu uživatel Kicadu?
« Odpověď #1 kdy: 22 Prosince 2010, 22:46:21 »
Uživatel se našel, jen se necítím na konzultace, zápasím s ním krátkou dobu a musím říct, že pomalu a s nadšením objevuju jeho možnosti. Jen jedna věc mě přivádí k šílenství a to výběr pouzder. Ne jejich nedostatek, ale nepřehledný výběr v CvPCB.

petergula

• Stálý člen
  • **
Re: Najde se tu uživatel Kicadu?
« Odpověď #2 kdy: 23 Prosince 2010, 03:09:07 »
Můj první dotaz zní: Od kterého roku asi existuje a jaké bylo číslo jeho první používané verze ?
Sice nie som jeho pouzivatel, ale google mi napovedal, ze na nete maju najstarsiu verziu kicad-2006-08-28 a ci to je prva neviem a ani neviem, ci bola pouzivana tiez neviem. V copyright.txt tejto verzie maju Copyright (C) 2006 Jean-Pierre Charras <jean-pierre.charras@inpg.fr> takze pravdepodobne boli aj starsie verzie, comu naznacuje aj news.txt ktory obsahuje zmienku az k datumu 14 mai 2003, ze vtedy boli pridane nejake veci do programu. A v about ked som program pustil pise *KiCad jul (2000 .. 2006)*. Verziu tam pisu podla datumu vydania, cize napr. ta co som pozeral Build version:KiCad (2006-08-28) - Unicode version.
Na stankach programu som historiu nenasiel. http://kicad.sourceforge.net/wiki/index.php/About_KiCadhttp://www.lis.inpg.fr/realise_au_lis/kicad/...
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.