Dobry den,
resim nasledujici problem - system mi zcela nahodne zamrzava, musim natvrdo vypnout pocitac a pustit znovu. Procital jsem zahranicni fora a zda se, ze tento problem je dost rozsireny - bez ohledu na procesor, graficke karte (ovladacich) apod. Mimochodem, ja vlastnim notebook Nec Versa S820 - Intel P-M 1GHz, Ati M7 (7500 Mobile) ... ovsem nikde jsem nenasel jak problem resit. Nicmene velice silne podeziram jako potencialni pricinu "novou" power-management utilitu (balicek ma nazev kde-guidance-powermanager). Proc? Puvodne jsem mel instalovany dapper, zadne problemy. Pak jsem pomoci apt-get dist-upgrade provedl nekompletni upgrade na edgy distribuci a porad bylo vsechno v poradku. Nekde jsem si precetl ze apt-get dist-upgrade je dost nebezpecne pouzivat, ze si muzu uplne rozhazet system, proto jsem pomoci jineho "spravneho" navodu "dodelal" upgrade na edgy. Ve skutecnosti se doinstalovaly jen asi ctyri balicky, mezi nimi byl prave kde-guidance-powermanager. Prave od te doby zaznamenavam ono zamrzavani. Netusim jestli je tim pravym zdrojem problemu prave tahle utilita, ale priznam se ze na me pusobi uz od zacatku hrozne nesympaticky - hnusna ikona na taskbaru, zminovane problemy, fakt, ze ten program snad ani nema svoje vlastni jmeno - dohledat se homepage na webu neni vubec snadne, a predevsim duvod proc tahle utilita vznikla? V dapperu mi uplne stacil kpowersave, dokonce mam pocit ze mel vetsi moznosti nastaveni. Takze je fakt ze jsem mozna trosku zaujaty.
Pri pokusu odinstalovat kde-guidance-powermanager jsem narazil na problem - zavislost na baliku kde-guidance. Po zhlednuti info ohledne kde-guidance (pise se ze pokud clovek nechce mit instalovan nejaky program z kolekce kde-guidance, muze ho bez obav odinstalovat - jedna se tedy o "transition package", pokud se nepletu) jsem ho nechal spolecne s kde-guidance-powermanager odstranit. Ale ouha, po restartu systemu jsem si hned na prvni pohled vsiml rozhazenych fontu, celkove kde vypadalo o dost oskliveji. Dale jsem si vsiml, ze v "Nastaveni systemu" se mi vubec nezobrazi sekce "Monitor & Display", resp. zobrazi se, ale po kliknuti na prislusnou ikonu kde nahlasi chybu, ze nemuze najit tento modul. (Stejne tak v kcontrol). Nejspis se jedna o nejaky bug?
Je nekdo kdo ma podobny problem a podarilo se mu ho uspesne vyresit? Dekuji, kuni