Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zkušenosti s HP 625 AMD  (Přečteno 3218 krát)

Neo

• Aktivní člen
  • *
zkušenosti s HP 625 AMD
« kdy: 22 Ledna 2011, 19:32:58 »
Pro tátu vybíráme nový NTB a nakonec jsme si nechali doporučit HP s následující konfigurací. Jelikož s tímto procesorem ani gr. kartou nemám žádné zkušenosti a na fórech jsem toho moc nenašel tak se chci zeptat jestli někdo nevíte o nějakém zásadním problému proč to nekupovat. NTB bude používán v podstatě jen na web a psaní. V popisu sice uvádějí, že to má SuSE Linux, ale prodávají to jako bez systému tak si raději funkčnost ověřuji.

Procesor: AMD Athlon II P320 (2,1 GHz, 1 MB L2 cache)
Displej: 15.6 HD AntiGlare (1366x768) - matný
Paměť: 2048 MB DDR3 (1x2 GB)(1333 MHz) (max 8GB)
Pevný disk: 320 GB (5400 ot./min)
Grafika: ATI Radeon HD 4200
Optická mechanika: DVD+/-RW SuperMulti
Ostatní: LAN 10/100, WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth, webkamera, HDMI, čtečka SD karet, ExpressCard/34
Baterie: 6článková lithium-iontová baterie (47 Wh)
Záruka: 1 rok (1+1+0)
SuSE Linux

Díky
Ubuntu 17.04.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: zkušenosti s HP 625 AMD
« Odpověď #1 kdy: 23 Ledna 2011, 12:15:53 »
Problém by byť nemal a hlavne keď to má podporu linuxu.A na web a kancel ti bude stačiť aj 10 ročné pentium III takže sa báť nemusíš.Akurát možno raz príde doba keď AMD prestane tu kartu podporovať a budeš odkázaný na otvorené ovládače.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 23 Ledna 2011, 12:22:15 »
Uplne nejlip udelas, pokud prodejce pred koupi pozadas, aby ti predvedli funkcnost notesu, na to mas pokud vim pravo. tj aby ukazali ze facha napr 3D akcelerace atd
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

makruzz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Ledna 2011, 12:24:00 »
raději bych vzal HP620 s Pentiem, má menší spotřebu. jsem s ním naprosto spokojenej, na Ubuntu 10.10 mi všechno funguje a baterka vydrží 4 hodiny. pokud tvůj táta nebude hrát hry, stačí mu integrovaná grafika, která má zaprvé menší spotřebu a za druhé (v K/Ubuntu) jsou s ATinama problémy. 3D akcelerace s integrovanou funguje taktéž.
« Poslední změna: 23 Ledna 2011, 12:26:50 od makruzz »

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 23 Ledna 2011, 12:41:14 »
Ani s Intel grafikamy to nie je najlepšie.Mne sa to AMD pozdáva.Záleží na tom či chce na tom robiť aj iné veci(konvertovanie videa,...).
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

makruzz

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Ledna 2011, 12:57:57 »
Ani s Intel grafikamy to nie je najlepšie.Mne sa to AMD pozdáva.Záleží na tom či chce na tom robiť aj iné veci(konvertovanie videa,...).

jak říkám, nemám s ničím žádný problém a proto doporučuju podle nejlepšího vědomí a svědomí. do AMD na notebooku bych nešel, protože máme doma HP6735s s AMD a ATi grafikou HD 3200, která ani s proprietárními ovladači nemá tak dobrou 3D akceleraci jako ta moje integrovaná GMA4500mhd, notebook se opravdu hodně zahřívá, baterka vydrží krátce, prostě hrůza hrůz. provozujem na něm Lucida.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 23 Ledna 2011, 13:17:32 »

jak říkám, nemám s ničím žádný problém a proto doporučuju podle nejlepšího vědomí a svědomí. do AMD na notebooku bych nešel, protože máme doma HP6735s s AMD a ATi grafikou HD 3200, která ani s proprietárními ovladači nemá tak dobrou 3D akceleraci jako ta moje integrovaná GMA4500mhd, notebook se opravdu hodně zahřívá, baterka vydrží krátce, prostě hrůza hrůz. provozujem na něm Lucida.
Tak ale HD3200 je už troška starší model.Priatelka má NB s AMD turionom P520 (Radeon HD5470)a je to celkom slušné.Tak samozrejme, že do toho neťaháme batériu.Tá má celkom malú výdrž(cca 2,5h)(spôsobené výrobcom->Asus).Ale to zas je spôsobené malou kapacitou(aspoň mne sa zdá).Byť by tam namiesto Ubuntu krásne odladený Arch linux, tak vydrží kludne aj cez 3.Mám s tým už skúsenosti.A čo sa týka GLXGEARS tak AMD/ATI s propiertárnymi ovládačmi ukazujú málo aj keď výkon v hre môže byť fajn.
EDIT.:Išiel by som do Nvidie.

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 23 Ledna 2011, 14:39:58 »
Nejdřív bych si zjistil jestli ten notebook má všechna HW tlačítka jako je třeba zapnutí Wi-Fi nebo Bluetooth.Měl jsem Sony které sice v Linuxu šlo naprosto perfektně ale zapínání a vypínání těchto dvou věci bylo řešené přes nějakou SW kravinu přímo ve Windows a mě potom v Linuxu nešlo ani jedno.

S grafikou od Ati budeš jednou stejně odkázán na otevřený ovladač Radeon,protože Ati podporu pro staré karty z ovladačů postupně odebírá a staré ovladače neupravuje,stejná situace je na Windows,přesto,že Radeon 9600+ úplně v pohodě zmákne Aero,oficiální ovladače pro něj jsou 3 roky staré a Aero nepodporují,takže se s nimi nedá zapnout,v Linuxu je to složitější o to,že se updatuje X server a pokud ho staré ovladače nepodporují tak prostě nefungují.Moje zkušenosti s podobnou konfigurací od Toshiby jsou ale dobré,vše jelo hned od začátku,tedy až na to,že to AMD trochu hřeje,ale na výdrži baterky jsem to nějak nepozoroval

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 23 Ledna 2011, 14:47:53 »
Naproti tomu mne Nvidia GeForce 2 funguje stále s propiertárnymi.A je to fakt pozoruhodné lebo je to staré viac(cca) než 10 rokov.A sem tam ma to až vytáča s tými atinami.Ale novšie karty budú pár rokov podporované ešte určite.Aj keď neviem či by som medzi tie karty zaraďoval aj  HD4200...ale fungovať bude.

Neo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 23 Ledna 2011, 20:54:29 »
Díky moc všem - vaše příspěvky potvrdily dojem, který jsem získal googlováním, tedy není to nic extra, ale dá se. Myslím, že když se 3D akcelerace nerozchodí tak na to ani nepřijde :-). Jen jsem nechtěl, aby koupil něco o čem "všichni vědí", že nebude chodit.
V tom obchodě mu prý nainstalují Ubuntu tak doufám, že o tom trochu něco vědí. Já jsem na druhém konci republiky tak to nemůžu zkontrolovat. Až to bude doma tak napíšu, jak to dopadlo.
Ubuntu 17.04.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 23 Ledna 2011, 22:55:14 »
OK tak potom napíš.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.