A kde stáhnou serverovou část

A RSS to přímo také pokud vím neumí 
Serverovou část? Ta je uložená hezky v cloudu u googlu, to pro paranoika znamená hrůzu, pro mne to znamená, že nemusím zálohovat a bát se o svá data, k poště přistupuji výhradně přes imap nebo webové rozhrnaní... Předpokládám, že Google využívá Linux/Unix, také pro mail, ale na čem přesně to jede, to nevím. Vím jen, že některé jeho stránky ukazují, že jedou na Unixu od SCO, ale dá se tomu věřit?
Nechci dělat googlu reklamu, jelikož mne za to neplatí, ale gmail a google apps, to se mu fakt povedlo... A srovnám-li je, subjektivně hodnotím Google Apps lépe,umožňuje pro mne lepší nastavení, například podporuje digitální podpis v DNS záznamech standardu DKIM, podporuje SPF záznamy. Spam? Ten vidím občas jen ve složce spam.
Viry? V životě jsem v poště nemněl vir, na seznamu ano, tam jich chodilo docela dost.
Co se týká RSS a atomů, tak tam v jednoduché podobě implementováno je, horní panel, nazývá se webové výstřižky.
Nicméně ve webovém prohlížeči je možné využít propojenosti s Google Readerem nebo jakoukoliv jinou čtečkou RSS. Lze i na personalizovanou stránku googlu importovat rss zdroje, například já mám start.meitner.cz. Je to de facto
http://www.google.cz/ig.
V případě klientské aplikace je naopak úplně jedno, kde je se nachází server pro email, jestli v místní síti, nebo zabezpečeně mimo v cloudu a rss můžete využívat nezávisle, můžete používat co chcete, například Thunderbird. Předpokládám, že podporuje import RSS kanálů například ve standardu OPML. Dříve jsem používal Evolution, teď jedu na Mintu Debian, tam mám výchozí Thunderbird. Překvapilo mne, jak je jednoduché nastavení. Člověk si nemusí pamatovat server, porty, ssl, tls, starttls a pod, stačí jen emailová adresa a heslo, vše ostatní Thunderbird dovyplní. Geniálně jednoduché. Sám zjistí, že doména meitner.cz má imap a smtp na googlu a nastaví to se zabezpečením.