Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Neustálé spouštění voleb vzhledu namísto položek z výsuvníku "Místa"  (Přečteno 1021 krát)

bastardcartman

• Návštěvník
Dobrý den vespolek, jsem začínající uživatel Ubuntu 10.10, s Linuxy pracuji prvně, avšak je mi jasné, že toto by se dít nemělo. Jakožto začínající uživatel jsem zkoušel co nejvíce možnosti OS, tudíž i vzhledy rámečků. Ale jakmile jsem se chtěl podívat na svůj stáhnutý torrent ve složce "Stažené", byl jsem místo do dané složky přesměrován na volby vzhledu. Stejná situace nastane při kliknutí na jakoukoli složku z této nabídky, přičemž jediné, co se z této nabídky otevře normálně jsou informace o PC, HDD a Síti. Předem děkuji za odpověď.

pan Filuta

• Aktivní člen
  • *
  • Tux, po třech milionech let v kosmu
Ahoj, na anglickém ubuntu fóru je řešení.

Kód: [Vybrat]
gksudo gedit /home/"username"/.local/share/applications/mimeapps.list
inode/directory=nautilus.desktop;

bastardcartman

• Návštěvník
Děkuji za odpověď, při vypsání kódu do terminálu se mi otevře http://img687.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img687/2562/snmekobrazovkylc.png - mimeapps.list a dál už nevím jak, mám do něj vypsat ty dva zbývající kódy, nebo co ? Prosím, mějte se mnou trpělivost, je to pro mne ohromný skok mezi windows a linuxem :D

pan Filuta

• Aktivní člen
  • *
  • Tux, po třech milionech let v kosmu
Funkční odkaz na screenshot. :)

V příkazu jsi nenahradil "username" svým uživatelským jménem, proto je ten soubor prázdný.

V tvém případě je to:
Kód: [Vybrat]
gksudo gedit /home/bastardcartman/.local/share/applications/mimeapps.list
« Poslední změna: 10 Srpna 2011, 12:11:24 od pan Filuta »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.