Ahoj,
z následujících řádků myslím jasně vyplyne, jaký jsem idiot.

Včera se mi povedla docela pěkná "kulišárna" - odinstalovával jsem (běhám na Kubuntu - tedy spíš běhal jsem) Wine přes software management a pozdě jsem si všiml, že si ta potvora zatrhla víc dependencies, než by bylo potřeba - na to, že si odinstalovávám kde-desktop spolu s nějakým window-managerem a dalšíma 2 balíky, jsem přišel až ve chvíli, kdy jsem klikl na ok.
Problém: chci-li se přihlásit do systému, obrazovka pouze proklikne a opět se objeví okno vyžadující login a heslo.
Příčina: na 99% chybějící důležité systémové balíky.
Přihlásil jsem se tedy přes konzoli, že si alespoň zazálohuji svá data s tím, že přinejhorším celé Kubuntu přeinstaluji, jenže jsem narazil na problém: disk s Windows mám zaheslovaný a přestože jsem se snažil na něj nějakým způsobem dostat, terminál mi pokaždé hodil hlášku s nepovoleným přístupem, aniž by se zeptal na heslo. Připojení ext. disku/flashdisku taktéž nepomáhá, protože se složka /media/ nerefreshuje (možná je na to příkaz, bohužel ho neznám - jsem standartní uživatel-blbec, který zná pár základních příkazů).
Normálně bych stáhl balíky přes apt-get, ale nevím, jak se z konzole připojit na svou domácí zabezpečenou síť s kódováním. Hledal jsem info na zahraničních fórech, ale moc jsem tomu nerozuměl.
Zkoušel jsem také trable řešit přes LIVE cd, ale mám už 3 roky starou mechaniku, která dosluhuje a má problémy ono cd přečíst.
Sám to asi nevyřeším a svá data bych rád ušetřil - můžete mi někdo pomoci?
Za jakoukoliv radu předem děkuji.