Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zaseknutí Ubuntu hned při startu, jen sem přidal další disk.  (Přečteno 789 krát)

dromy

• Návštěvník
Zdravím vás, mám problém. Používám dualboot s Win XP/ubuntu 10.10. Při pokusu o naběhnutí Ubuntu vše proběhne dobře, ale ve chvíli, kdy má najet GUI na obrazovce zůstane viset jen pár vodorovných pruhů a počítač totálně vytuhne. Zdá se mi to jako problém s ovladači grafiky, nebo tak něco, ale doteď vše fungovalo naprosto bez problému a to včetně 3D akcelerace a compiz efektů. Jediné co sem změnil od minulého startu je přidání starého PATA disku.
Chci se zeptat, jak tuto situaci nejlépe vyřešit? Jak donutit nastartovat bez akcelerace či podpory driverů grafiky a jak to dál řešit, nebo to je něčím jiným?
Díky za každou radu, Láďa

Athlon X3, ASUS M4A89GTD PRO, integrovaná grafika ATI 4290

Rover623

Re: Zaseknutí Ubuntu hned při startu, jen sem přidal další disk.
« Odpověď #1 kdy: 31 Ledna 2011, 20:54:47 »
Předně bych zkusil ten disk odpojit,co se stane potom

dromy

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Ledna 2011, 21:12:52 »
pokud odpojím ten PATA disk (mám ho v šuplíku) tak vše proběhne úplně stejně. Ještě sem si všiml, že nedojde k totálnímu zatuhnutí, ale po obrazovce můžu hýbat něčím jako kurzor myši. Snad se mi nějak rozdrbal compiz, nebo něco společného s grafikou. Otázkou zbývá jak to lze přenastavit zpět.
Teoreticky tam můžu jít i z widlí a něco opravit, používám prográmek EXT2IFS pro zpřístupnění linuxáckýxh oddílů.Teda pokud umí ext4, zkoušel jsem ho zatím jen s ext2, protože na téhle partition mám data.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 31 Ledna 2011, 21:44:31 »
Pokud vím,pod Windows není nic co by umělo pracovat s ext4,ale to je jedno,při startu počítače podrž SHIFT a vyber si recovery mode,případně starší jádro,pokud tam nějaké bude

dromy

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 31 Ledna 2011, 22:09:38 »
díky za tip, vyzkouším a zítra ještě napíšu.  ;)

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 31 Ledna 2011, 22:15:01 »
Když ti nezabere nouzové spuštění,zkus si v tom recovery vybrat root konzoli a do ní napiš
Kód: [Vybrat]
startx

dromy

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 31 Ledna 2011, 22:22:20 »
když spustím starší verzi jádra tak vše naběhne normálně. Díky za nakopnutí. Zbývá otázka, proč se to takhle "podělalo"..

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 31 Ledna 2011, 22:45:18 »
Zkus odebrat poslední verzi jádra+nesvobodný ovladač Ati,restartovat a potom zkusit spustit aktualizaci,aby to do systému nalilo nové jádro,po restartu uvidíš co bude,jestli to naběhne v pohodě,zkus znovu povolit nesvobodný ovladač Ati a uvidíš.Pokud to na novém jádře nenaskočí ani se svobodným ovladačem Radeon,bude chyba někde jinde a bude se muset hledat

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.