Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční aktualizace a instalace nových programů  (Přečteno 1212 krát)

juras99

• Návštěvník
Nefunkční aktualizace a instalace nových programů
« kdy: 01 Února 2011, 12:18:57 »
Po instalaci ubuntu 10.10 mi nejde doinstalovat jakýkoli program, nefunguje ani aktualizace systému - přitom internet sviští bez problémů. Procházím cca dvě hodiny toto fórum a bohužel jsem řešení nenašel. Jinak co se týče linuxu sem naprostý začátečník. Děkuji za jakoukoli radu.

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Nefunkční aktualizace a instalace nových programů
« Odpověď #1 kdy: 01 Února 2011, 12:46:57 »
mozno sa neaktualizoval zoznam zdrojov, skus [v terminali]
Kód: [Vybrat]
sudo sed -i 's/lucid/maverick/g' /etc/apt/sources.lista potom
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
//popripade, ak nezaberie, tak sem daj vypisy ktore vybehnu po zadani tychto prikazov
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #2 kdy: 01 Února 2011, 19:55:23 »
Ve správci aktualizací teď stáhnu občas nějakou drobnost, ale i tak to hlásí, že informace o balíčích byly zkontrolovány naposledy před 11 dny. Opravdu nic nevyšlo?

juras99

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Února 2011, 07:37:28 »
 :'( Včera už jsem to nestihl vyzkoušet, dnes to nejede vůbec, přesněji nefunguje klávesnice, podařilo se mi spustit nějako konzolu z recovery mode tam to jede ale pořád dokola se vypisuje toto - usb 1-4 device descriptor read/64 error - 110.

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #4 kdy: 02 Února 2011, 08:39:36 »
Měl jsem podobný problém, zkus PC úplně vypnout od proudu, pokud máš notebook, tak vyndej i baterii.

juras99

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 02 Února 2011, 10:03:16 »
Vypnutí od proudu nepomohlo, pomohlo vyměnit klávesnici z usb za starou s PS2 :o( ty příkazy které měly vyřešit tu aktualizaci jsem vyzkoušel, po prvním to nevyhodilo nic po tom druhém to vypíše:

E: Nemohu získat zámek /var/lib/apt/lists/lock - open (11: Prostředek je dočasně nepřístupný)
E: 无法对目录 /var/lib/apt/lists/ 加锁

Zkoušel jsem se připojit na jinou síť s automatickou konfigurací pomocí DHCP - tam aktualizace funguje, na síti s pevnými ip adresami jede jen ten internet.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.