Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wi-Fi [vyřešeno]  (Přečteno 1063 krát)

foitt

• Návštěvník
Wi-Fi [vyřešeno]
« kdy: 12 Února 2011, 08:27:11 »
zdravím: mám opět nějakej ten problém, zběžně jsem se díval po tématu s wifi připojením a nic podobnýho jsem nenašel, i když možná málo hledal, ale pro rychlost to dám sem a hlavně se radši zeptám:-))

rád bych vás poprosil o řešení následujícího problému a zeptal se, zda to mám někde postnout jako bug....

Po přihlášení do Ubuntu 10.10, to jest zadání hesla, nenajede wifi. Mám bohužel podezření, že to "prasí" ta zavedená ověřovací "klíčenka" kterou tu už asi 2 verze vídám.... Prostě musím dát Systém/Předvolby/připojení k síti/bezdrátová a pokaždý kliknout na "opravit" pak okamžitě vyjede "ověřovací okno" tý "klíčenky a sklíčkem" a wifi hnedka startuje....

Věc se nezměnila ani "lama řešením" přeinstalace (proč taky ne, když data mám na externím disku a navíc se dá přeisntalovat systém  aniž by se to sotklo dat). Spíš tohle je popis stavu na čistým nově nahozeným Ubuntu+aktualizace....A naopak před formátem nefungovalo ani výše uvedené, ale tam byl problém  navíc i s ovladačem na wifi a nechtěly fungovat aktualizace.....
« Poslední změna: 14 Února 2011, 01:04:19 od Anna Taliánová »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Wi-Fi
« Odpověď #1 kdy: 12 Února 2011, 08:38:16 »
Po preinstalovani si prenasal stare /home? Mozes vyskusat v klucenke odstranit hesla pre wifi a pri dalsom spusteni wifi ich zadat znova. Dalej skontroluj ci mas v tom pripojeni siete-bezdrotova nastavenu siet ako predvolenu a nastavenu na pripojit sa  automaticky.
Mne sa napriklad pri poslednom prenose nastaveni tiez stalo ze som musel z klucenky odstranit cele nastavenie Default(alebo ako to bolo) inak to tiez chcelo zadavat nove hesla a dookola si ich pytalo.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

foitt

• Návštěvník
Re: Wi-Fi
« Odpověď #2 kdy: 12 Února 2011, 11:40:49 »
Po preinstalovani si prenasal stare /home? Mozes vyskusat v klucenke odstranit hesla pre wifi a pri dalsom spusteni wifi ich zadat znova. Dalej skontroluj ci mas v tom pripojeni siete-bezdrotova nastavenu siet ako predvolenu a nastavenu na pripojit sa  automaticky.
Mne sa napriklad pri poslednom prenose nastaveni tiez stalo ze som musel z klucenky odstranit cele nastavenie Default(alebo ako to bolo) inak to tiez chcelo zadavat nove hesla a dookola si ich pytalo.

nepřenášel sem nic, protože sem to stáhnul na exterňák a všechno zfounknul. lama zvyk z woken... najdu někde nastavení přímo tý klíčenky?

jinak když dám upravit tu bezdrátovou síť, tak nastavení je tam dobře, to dělá ta klíčenka, ta to blokuje, protože jak dám to "upravit" tak vyjede ta hláška "systémová politika zabránila změně systémovýho nastavení" a po potvzení sí´t jde... ani nemusím nic v nastavení měnit.... a připojit automaticky tam je...

zkusil sem vyhodit ten nesvopbodnej ovladač pro Broadcom co se tam nacpal.... a teďka to jde... tak uvidíme, jestli to pude dál... dám vědět... :-))

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.