Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem po aktualizaci verze s EMC2  (Přečteno 1551 krát)

miro_

• Aktivní člen
  • *
Problem po aktualizaci verze s EMC2
« kdy: 08 Března 2011, 11:25:31 »
V patek, to je 4.3, mi spadlo Ubuntu, vychozi instalace byla 8.04 s EMC2,
zrejme po aktualizaci. Instalace byla stara asi pul roku a byla obcas aktualizovana.
Pri hledani podobneho problemu na webu jsem nasel jednoho uzivatele EMC2,
kteremu spadlo Ubuntu vcera take zrejme po aktualizaci.

Po aktualizaci instalace Ubuntu s EMC2 se objevila nejaka chybova hlaska, ale nevenoval jsem ji
prilis pozornosti, nebot jsem pred aktualizaci do toho PC instaloval eSATA radic.
Kdyz jsem pred aktualizaci radic zkousel tak fungoval normalne. Po spadnuti instalace s EMC2 jsem zkousel
z tohoto radice disk s 10.04. Zde jsem take delal aktualizaci a vse je v poradku.

Po aktualizaci se Ubuntu s EMC2 se chovalo nejak divne.
Na 'druhe liste' (tam co neni po instalaci cas. atd) mi zustavaly jako-by spustene procesy Firefox
po spousteni prohlizece. Hledal jsem o co jde, a po pokusech zmenit nastaveni 'druhe listy'
mi to zacalo ruzne tuhnout. Po naslednem restartu PC nabehla jen plocha s mysi bez ikon a list
a ozval se zavadeci sound.

Zkousel jsem ruzne moznosti v boot 'recovery mode'.
Pri spusteni "dpkg" se tahaly nejake baliky ale nepomohlo to.
Pri spusteni "failsafeX" se nacte stav plochy s ikonami, a 'druha lista',
ale zadnou aplikaci z ikon plochy nelze spustit. Lista s casem .. neni.
Pri pripojeni usb flash se na plose ve "failsafeX" jeji ikona ukaze. Rovnez plocha reaguje na jeji odpojeni.

Mel bych zajem o radu, lze-li tuto instalaci nejak ozivit, protoze na tomto HW PC jsem mel
problem pri instalaci teto verze. Neslo zde bezne bootovani z live-CD (8.04 s EMC2).
Uz si nepamatuji jak jsem to tam dostal. S vyssimi verzemi 10.04 a 10.10 tyto boot problemy nejsou.

Existuje nejaka moznost opravne instalace, ktera zachova nainstalovane aplikace?
Kdyz jsem se pokousel hledat na webu tak jsem nic nenasel. Vetsina nalezenych oprav se tyka spusteni.
'Grub' jsem jiz jednou opravoval, pri presuvu instalace 10.04 na jiny mensi HD vraceny z reklamace.

Diky za odpoved nebo pripadne nasmerovani na vhodny link.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.