Je to uz pravdepodobne neskoro, ale prave riesim totozny problem (10.04_32bit, na HP CQ10-510SC). Vyreza to, ze asi spravca sietovych pripojeni ma nejaky problem pri komunikacii s uzatvorenym ovladacom pre WiFi modul (Broadcom Corporation Device 4727). Cize, kedykolvek nastava opatovne prihlasenie do WiFi, vzdy si vypyta heslo ku sieti (vypnutie, restart, uspanie, ...).
Pozeral som sa aj na launchpad, kde tento bug ocenili na strednu prioritu a budu sa mu priebezne venovat (mozno otvoreny ovladac sa bude spravat lepsie). Nasiel som tam jedno zaujimave riesenie, ktore ale v mojom pripade nefungovalo - namiesto "network-manager" pouzit "wicd", co je alternativny manazer sietovych pripojeni.
Druhe riesenie, ktore som nasiel na jednom zahranicnom fore bolo natvrdo nastavit heslo siete (wep kluc) ku patricnej sieti a povolit pristup pre vsetkych uzivatelov. Toto u mna zafungovalo - problem bude asi vtedy, ked budem pendlovat medzi niekolkymi sietami a ku kazdemu profilu siete budem musiet vytvarat nastavenia, aby si to network manazer pamatal.
Od riesenia problemu to ma este daleko, ale drobne zalepenie pripadneho problemu to spravy

.