Jednorázově zkus na svůj domovský adresář aplikovat tohle sudo chmod +r <tvůj_home> -R
sudo chown <uživatel> <tvůj_home> -R
sudo chgrp <uživatel> <tvůj_home> -R děkuji za radu Filipu Domincovi
Pokud to nezabere,zkus ponížit verzi balíku language-pack-cs
Tak, a zrovna mě to přestalo bavit. Udělal jsem vše viz. výše, ale musím dodat, že jsem se ještě předtím pokoušel zkompilovat a nainstalovat poslední beta verzi Audacious 2.5-beta1. (to vyžadovalo instalaci dev balíků a ruční kompilaci a instalaci knihovny libmowgli (v Ubuntu archivu je pouze verze 0.7.1, ale nová beta Audaciousu chce min. 0.9, totéž bylo třeba udělat s duhou částí instalace, tedy instalací pluginů) Po nekonečné době, kdy jsem doinstalovával nové a nové závislé knihovny se kompilace podařila, ale:
a) Nefunguje plugin, který se stará o zvukový výstup.
b) Nové Widgety pro cover art a WikiLiric se zobrazují jako samostatná okna, a nejsou přidokovaná v hlavním okně.
Takže výsledek mé včerejší a dnešní práce u PC:
1 ) Neužitečne ztracených 12 hodin (2/3 pročítáním fór a manuálů.)
2 ) Audacious 2.5-beta1 nepoužitelný (odinstalován)
3 ) Asi 2/3 gnome se zobrazuje at English (nové, předtím bylo vše hezky česky)
4 ) Z dolní lišty zmizel aplet Koš (nelze ho tam přidat, je v nabídce, ale po jeho vybrání a stisknutí OK se nic neděje)
5 ) Z horní nabídky Místa zmizela autodetekce HDD a možnosti jejich připojení (pres Gparted se zobrazují a dají se připojit)
6 ) Pokud z nabídky Místa zvolím položku Počítač, Nautilus zahlásí chybu že si s tím neví rady a ani se neotevře
7 ) Stále nejdou změnit atributy souborů
8 ) V Conky mi přestalo fungovat zobrazování zpráv
9 ) Stále se Plymouth přihl. a odhlašovací splash zobrazuje pouze v textu a nikoli v grafice (Nesvobodné nVidia akcelerované ovladače)
Tak nevím, nejak z toho nemám dobrý pocit. Vypadá to, že jde vše od 10ti k 5ti. Asi počkám do konce dubna na Ubuntu 11.04 a pak se uvidí, co bude se mnou a Linuxem. Popřípadě zapřemýšlím o jiné distribuci.
Mějte se a nenechte se otrávit mým pesimismem. Možná to z toho úplně nevyplívá, ale jsem stoprocentní optimista, takže nezapomeňte, bude hůř!