Dobrý den,
potřeboval bych od někoho pomoct. Začínám v linuxu, nainstaloval jsem si LinuxMint2.0, který by měl běžet na ubuntu 6.10, ale zaboha se mi tam nedaří rozchodit síť. Mám wifi kartu d-link dwl-g510, v systému vidět je (pod jménem railink...

). Isp nepoužívá wep, takže je potřeba nastavit ip, masku, bránu a prim. dns(aspoň ve win to stačilo). Zkoušel jsem to v systém-nastavení-sítě, ale nevím, jestli to mám nastavovat k wmaster0 nebo wlan0. Zkoušel jsem to k wlan0, ale chce to po mě zadat název sítě(to se mi zdá divné, ale dal jsem ho tam), když síť nepoužívá wep, tak do zabezpečení mám dát jednoduché ASCII...

A heslo nevyplňovat...

Ty adresy jsem tam pak nastavil, prim. dns jsem nastavil v další záložce "DNS". Stejně to nejede. Kde je chyba, nebo kde dělám chybu? Je ta moje karta podporovaná? Ani s tím nastavením ip nemám úplnou jistotu.
Hledal jsem tu, ale podle žádného podobného problému se mi to nastavit nepodařilo. Pak se to ještě chystám sdílet, ale o tom už se tu píše dost, s tím si snad nějak poradím. Předem díky moc za pomoc.