Soubor s certifikátem mám na lokálním disku (soubor cert_sign.p12). Vlastně to není jenom certifikát, je to vyexportovaný certifikát spolu se soukromým klíčem. Postup se v podstatě nedá nijak pokazit, ten software, který k tomu dodává Česká pošta je velmi jednoduchý a nelze nikam "odbočit", jediná volnost je ve volbě akce a případně názvu výstupního souboru. Nevím, jestli znáš postup pro získání certifikátů u České pošty, pro jiný operační systém než Windows a jiným prohlížeč než IE je nutné postupovat offline, vše je nutné udělat s lokálně nainstalovaným softwarem (volně ke stažení na jejich webu).
Nejvíc mě štve, že Evolution ani nenaznačí co se stalo. Zkusil jsem schválně zadat špatné heslo k souboru s certifikátem a výsledek byl úplně stejný - neúspěch a taky bez jakéhokoliv varování. Nedal by se někde najít nějaký log? Taky mě napadlo, jestli se před instalací osobního certifikátu ještě nemusí někde něco nastavit, ale netuším co a kde. Import kořenových certifikátů PostSignum Root QCA i QCA 2 a certifikátů veřejné autority PostSignum Public VCA i VCA 2 proběhl naprosto bez problémů.