Chcem sa pokúsiť kompletne vyriešiť zvuk v mojom Ubuntu 10.10 32-bit (nainštalované z DVD, CZ REMIX).
1. TV Time, TV karta SAA7131/SAA7133/Saa7135 Video Broadcast Decoder, 1 vstup, Analog stereoinput
Spustím TV Time, bez zvuku. Zvuk sprístupním príkazom v termináli:
sox -t alsa hw:1,0 -t alsa hw:0,0a následne to v termináli vyzerá takto:
sox -t alsa hw:1,0 -t alsa hw:0,0
hw:1,0: (alsa)
Encoding: Signed PCM
Channels: 2 @ 16-bit
Samplerate: 32000Hz
Replaygain: off
Duration: unknown
In:0.00% 00:00:00.51 [00:00:00.00] Out:11.3k [ | ] Clip:0 sox WARN alsa: under-run
In:0.00% 00:08:12.80 [00:00:00.00] Out:21.7M [ | ] Clip:0 Paráda zvuk ide, avšak nieje možné ho regulovať priamo v TV Time, tam mám zvuk na nule, a nieje možné to meniť. TV karta má audio kábel zapojený do matičnej dosky.
Jediná možnosť ako regulovať zvuk, je hlavným posúvačom na zvuk. (neviem ako to nazvať.

) Proste ten na hornom paneli. Nieje to zlé riešenie, avšak narazil som na problém...
...mám 5.1 reproduktory, všetky hrajú, rozbehal som aj subwoofer, pomocou úpravy /etc/pulse/daemon.conf a ; enable-lfe-remixing = no som zmenil na enable-lfe-remixing = yes ...
Lenže ja mám rád 5.1 reproduktory nastavené tak, že zadné sú hlasnejšie, vlastne na maximum (100%) a zvyšok reproduktorov predné, stredný a subwoofer na (50-70%). To sa samozrejme nastaviť dá, spustím Pulse Audio Device chooser a tam následne vyberiem Volume Control...
Schválne nechávam hrať hudbu z Rhytmboxu... lenže
počas posúvania tých posúvačov sa zvuk nenormálne skresľuje, toto by som povedal že je prvý problém... ale OK, zadné repro 100%, predné, stedný a subwoofer 50%. hotovo. (hned ako dokončím posledný posúvač, zvuk už nieje skreslený.)
Rhytmbox nastavený, užívam si obľúbenú hudbu... po čase vypínam, a spúšťam TV Time... ako som už spomínal v
TV Time nieje možné nastaviť zvuk, tak používam hlavný posúvač... ale čo sa stane? Hlavným posúvačom som si opäť nastavil všetky reproduktory na 100%.
čo je druhý problém...Tretia zaujímavá vec je v Nastavenia zvuku - Aplikácie = žiadna aplikácia teraz neprehráva, alebo nenahráva zvuk. Takže ani tu by som si nemohol meniť hlasitosť v TV Time.
Viem napísal som toho strašne veľa, a vážim si toho kto to celé prečítal. Ak by ste nechápali o čo mi vlastne ide tak to zhrniem.
1. Potrebujem vyriešiť skreslený zvuk, ktorý nastáva pri zmene hlasitosti.
2. Najlepšia vec by bola ak by som mohol hlasitosť meniť priamo v TV Time. Ak nie, tak aspoň meniť hlasitosť akýmkolvek spôsobom.
3. Potrebujem aby hlasitosť každého reproduktoru sa uložila, a aby sa nezmenila keď pohnem hlavným nastavovačom hlasitosti.
PS - Dal by som aj viac info, ale vôbec neviem ako získať ďalšie info o ovládačoch.
Vopred vďaka, za akékoľvek rady a nápady.