Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 10.04 + update = USB Wi-Fi KO  (Přečteno 1745 krát)

Happy_Alien

• Návštěvník
Ubuntu 10.04 + update = USB Wi-Fi KO
« kdy: 23 Dubna 2011, 08:13:30 »
Nemá někdo zkušenost, jak nějak jednoduše (ne skript, co při každým spuštění pouští haldu příkazů - viz. dole) :) obejít tenhle problém? :)

Ubuntu + D-Link WiFi USB - všechno jede OK, ale jak nastane update jádra, tak mi to samozřejmě totálně vyhodí ovladače, protože je nepřenese do novýho jádra... takže pak pokaždý musím do terminálku a: sudo make + sudo make install + sudo modprobe rt3070sta

Nacpat tyhle příkazy, aby se pouštěly automaticky při každým startu, se mi nechce - protože to tak 3 minutky trvá. :)

Za každou radu díky :)

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
Re: Ubuntu 10.04 + update = USB Wi-Fi KO
« Odpověď #1 kdy: 23 Dubna 2011, 11:03:07 »
když si vytvoříš nějaký sofistikovanější skript pro ten start tak to takový problem nebude. Dva soubory, prvni bude obsahovat poslední verzi jádra čistě plain/text nebo jako proměnou. Ve skriptu který budeš spouštět při startu budeě mít if soubor != uname který zkontroluje aktualní verzi jádra a tu ktreou maš v poznamenanou v prvním souboru. Pokud dojde k aktualizaci udeláš kompilaci a aktualizuješ první soubor.

Takže kompilaci modulu budes provádět jen pokud dojde k aktualizaci jádra :-)

Asi někdo vymyslí něco lepšího, ale tohle by mohlo pro začátek stačit :-)

jabber: etnyx@jabbim.cz

Happy_Alien

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Dubna 2011, 11:12:48 »
když si vytvoříš nějaký sofistikovanější skript pro ten start tak to takový problem nebude. Dva soubory, prvni bude obsahovat poslední verzi jádra čistě plain/text nebo jako proměnou. Ve skriptu který budeš spouštět při startu budeě mít if soubor != uname který zkontroluje aktualní verzi jádra a tu ktreou maš v poznamenanou v prvním souboru. Pokud dojde k aktualizaci udeláš kompilaci a aktualizuješ první soubor.

Takže kompilaci modulu budes provádět jen pokud dojde k aktualizaci jádra :-)

Asi někdo vymyslí něco lepšího, ale tohle by mohlo pro začátek stačit :-)

Takhle nějak mě to napadlo - ale pořád mi to přijde takový "kostrbatý" ... nebo jestli by stačil nějakej skript ve smyslu "přenes ovladače do aktuálního jádra" :-)))

Ještě jsem tam nenapsal - že hlavní uživatel není su, ale osekanej normoš uživ. :)

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #3 kdy: 23 Dubna 2011, 12:12:00 »
Možná by to ošetřil DKMS (dynamic kernel module support), ale nemám s tím zkušenosti...
Pro začátek "sudo apt-get install dkms"
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 23 Dubna 2011, 14:09:34 »
Ještě jsem tam nenapsal - že hlavní uživatel není su, ale osekanej normoš uživ. :)

nemyslel jsem to jako skript po spusteni v gnome(??), ale jako soucast bootovací sekvence, třeba do /etc/rc.local nebo jinam podle toho kam se ti to bude hodit :-)
jabber: etnyx@jabbim.cz

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #5 kdy: 23 Dubna 2011, 14:56:56 »

nemyslel jsem to jako skript po spusteni v gnome(??), ale jako soucast bootovací sekvence, třeba do /etc/rc.local nebo jinam podle toho kam se ti to bude hodit :-)

Ale Happy_Alien nehce kompilovat při každém startu...
Citace
Nacpat tyhle příkazy, aby se pouštěly automaticky při každým startu, se mi nechce - protože to tak 3 minutky trvá.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.