Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: klávesnice v 11.04  (Přečteno 1452 krát)

mset

• Návštěvník
klávesnice v 11.04
« kdy: 17 Května 2011, 14:39:49 »
Po čisté instalaci Ubuntu 11.04 (potřebuji anglické roletky a anglickou a českou klávesnici) jsem instaloval ENG verzi. Samo si to na netu našlo, že jsem v Praze, nicméně se podle mého zadání nainstalovalo vše anglické. Přidal jsem CZ klávesnici a dal jí prioritu.
Po nastartování compu je tam ENG klávesnice a indikátor na liště ukazuje ENG. Po přepnutí klávesovou zkratkou mám k dispozici CZ klávesnici,
ALE po nějaké nedefinovatelné době se to samo zpět přepne na ENG - začne být ENG klávesnice a přitom na liště svítí, že mám stále CZ klávesnici.
Několikrát jsem to přeházel, restartoval comp ale vždy je to stejné. Dokonce po výmazu ENG klávesnice se tam po restartu zase objeví ENG.

Před tím jsem používal 9.10 a v pohodě. Pak jsem zkusil 10.04 a 10.10 - zlobilo to, tak jsem se vrátil zpátky na 9.10 a čekal, až se nové verze odladí. Neodladilo, tak jsem zkusil 11.04 a je to stejné. Po upozorněních: podpora 9.10 končí se k ní nechci vracet. Možná instal české verze a po instalaci ji změnit na ENG. Ale je to jako jet z Prahy do Kladna přes Brno!

Prosím nevíte co s tím?
Děkuji.

COMP: Sempron 2.8, 1G RAM

mset

• Návštěvník
Re: klávesnice v 11.04
« Odpověď #1 kdy: 19 Května 2011, 10:44:19 »
očekával jsem odpověď typu "nastav si startovací klávesnici "ručně" v etc/X11/xorg.conf - jenom pozor u nových verzí už tohle není, nastavuje se...."

Nedočkal jsem se, a zlobí toho hodně. Místo, aby se opravovaly bugy z předchozích verzí, přesouvají se v nových verzích ikony z prava do leva apod. Škoda!

vyřešeno (i když ne tak, jak bych chtěl):

po nové instalaci 10.04 zlobí stejně

po nové instalaci zpět na 9.10 je vše v pořádku.

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
« Odpověď #2 kdy: 19 Května 2011, 11:02:56 »
očekával jsem odpověď typu "nastav si startovací klávesnici "ručně" v etc/X11/xorg.conf - jenom pozor u nových verzí už tohle není, nastavuje se...."

Nedočkal jsem se, a zlobí toho hodně. Místo, aby se opravovaly bugy z předchozích verzí, přesouvají se v nových verzích ikony z prava do leva apod. Škoda!
vyřešeno (i když ne tak, jak bych chtěl):
po nové instalaci 10.04 zlobí stejně
po nové instalaci zpět na 9.10 je vše v pořádku.

Pokud máš přetrvávající problémy s posledníma releasama Ubuntu, které nejsi schopen ani s případnou asistencí zkušenějších řešit, tak se nabízí otázka, zda-li nepřejít na jinou distribuci. Být tebou, tak bych zkusl stáhnout LIVE CD Debian Squeeze a nabootoval. A pokud by ti vše fungovalo, tak nainstaloval a máš klid.

http://live.debian.net/project/releases/
ArchLinux (KDE)
Můj web

mset

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Května 2011, 11:06:06 »
jak jsem napsal, odpověď zkušenějšího nebyla žádná.

Tvoje reakce je první a já Ti děkuji, určitě to zkusím.

mset

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Května 2011, 00:01:44 »
Jsem překvapený, jak je systém po nové instalaci starého systému 9.10 svižný - že by se to používáním postupně zadusilo jako Win?
Udělal jsem si po základním doplnění hned obraz jak zálohu, a pokud mi bude fungovat (už letitý) comp, tak to občas přeinstaluji - je to rychlejší, než prolézat diskuze, návody, rady a zkoušet a zkoušet.

Zdá se, že 9.10 je zatím nepřekonatelná, co do rychlosti a spolehlivosti (mám verzi Super OS).

Všem přeji, ať se daří!!!!

Někdo používá počítač na práci, někdo na hraní (pokud se přitom učí, je to super!!, ale musí mít na to čas!!)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.