Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: LibreOffice 3.4.0 nainstaluji ale furt mám jen starý... [vyřešeno]  (Přečteno 1906 krát)

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
Chtěl jsem si nainstalovat nové LibreOffice 3.4.0 Final pač ve stávajícím mi nejdou některé určité věci.
Stáhl jsem si ze stránek http://www.libreoffice.org/download/ archivy pro mé ubuntu 11.04 64bit a rozbalím a poté v terminálu v daném adresáři spustím...
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg -i *.debVše se nainstaluje jak má a i v synaptiku jde vidět nainstalovaná verze 3.4 ale je tam i nainstalovaná verze 3.3 a ta se také pořád spouští a pokud odstarním verzi libreoffice 3.3 tak už je v Synapticu vidět jen verze 3.4 ale nikde v systémů nemohu libreoffice spustit.
Nevím kde dělám chybu...  :'(
« Poslední změna: 04 Června 2011, 17:52:05 od RRadek »
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: LibreOffice 3.4.0 nainstaluji ale furt mám jen starý...
« Odpověď #1 kdy: 04 Června 2011, 17:49:56 »
Podle mě je chyba přímo v balíčcích. Můžeš čekat na nápravu ze strany vývojářů a nainstalovat pak novou verzi anebo najít (zřejmě v /usr/bin) tu novou verzi libreoffice a k té vytvořit vlastní spouštěče.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

RRRadek Neužil

• Závislák
Re: LibreOffice 3.4.0 nainstaluji ale furt mám jen starý...
« Odpověď #2 kdy: 04 Června 2011, 17:51:10 »
Aha jsem blbej. Nejdřív odstranit komplet starý libreoffice.
sudo apt-get remove libreoffice-*a potom nainstalovat všechny stažené balíky nového libreoffice 3.4.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

RRRadek Neužil

• Závislák
Re: LibreOffice 3.4.0 nainstaluji ale furt mám jen starý... [vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 04 Června 2011, 18:55:04 »
Vzhledem k tomu že dělám návod pro kamaráda tak ho postnu ještě sem, třeba to někdo použije.
Otevřete terminál a budete vkládat příkazy za sebou. Bohůžel nefunguje Global menu jelikož doinstalovaním lo-menubar se odstraní desktop-integration což obsahuje i zástupce programů LibreOffice takže doinstalovávání lo-menubar nedoporučuji.
Je to pro 64bit!

Příkaz 1 >
mkdir libreoffice
Příkaz 2 >
cd libreoffice
Příkaz 3 >
wget http://download.documentfoundation.org/libreoffice/stable/3.4.0/deb/x86_64/LibO_3.4.0_Linux_x86-64_install-deb_en-US.tar.gz http://download.documentfoundation.org/libreoffice/stable/3.4.0/deb/x86_64/LibO_3.4.0_Linux_x86-64_langpack-deb_cs.tar.gz http://download.documentfoundation.org/libreoffice/stable/3.4.0/deb/x86_64/LibO_3.4.0_Linux_x86-64_helppack-deb_cs.tar.gz
Příkaz 4 >
tar zxvf LibO_3.4.0_Linux_x86-64_install-deb_en-US.tar.gz
Příkaz 5 >
tar zxvf LibO_3.4.0_Linux_x86-64_helppack-deb_cs.tar.gz
Příkaz 6 >
tar zxvf LibO_3.4.0_Linux_x86-64_langpack-deb_cs.tar.gz
Příkaz 7 >
sudo apt-get remove libreoffice-*
Příkaz 8 >
sudo dpkg -i ./LibO_3.4.0rc2_Linux_x86-64_install-deb_en-US/DEBS/*.deb
Příkaz 9 >
sudo dpkg -i ./LibO_3.4.0rc2_Linux_x86-64_langpack-deb_cs/DEBS/*.deb
Příkaz 10 >
sudo dpkg -i ./LibO_3.4.0rc2_Linux_x86-64_helppack-deb_cs/DEBS/*.deb
Příkaz 11 >
sudo dpkg -i ./LibO_3.4.0rc2_Linux_x86-64_install-deb_en-US/DEBS/desktop-integration/*.deb
Příkaz 12 >
rm -rfv ../libreoffice/
« Poslední změna: 04 Června 2011, 18:56:56 od RRadek »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.