Zdravím,
nejsem žádný profík, ale pár věcí už zvládám a ted se potýkám s problémem sdíleného internetu...
mam 2 ntb.. na ntb1 jsou Win 7 s G3 internetem z mobilu. na ntb2 mam Ubuntu 10.10 a síťovou kartu připojenou k ntb1.
Na win7 kdyz nastavim sdílení internetu se automaticky změní IP adresa eth0 (sítovky) na 192.168.137.1.. Normálně když se připojuji s jinými win tak stačí nastavit DHCP a druhý notas se chytne dostane IP adresu a internet běží v pohodě na obou..
Bohužel v Ubuntu mi to tak nefunguje a už si nevím rady...
V Ubuntu na ntb2 mam nastaveno taky DHCP pridelovani IP adres, když zapojim kabel, automaticky mi to priradi IP 192.168.137.xy .. Pres ping normalne pinguju druhy pocitac s internetem, takze sit normalne bezi, bohuzel internet se nenasdílí. Už nevím co dál. Prohledal jsem snad celé forko na Ubuntu.cz a všechny odkazy co mi nabídl google, ale nikde mi žádné řešení nepomohlo... Někde jsem ještě našel řešení přes proxynu, kde se nainstaluje nějakej soft do win a pak se nastaví proxy na Ubuntu, ale to mi přijde hrozně drastické řešení a chtěl bych to vyřešit nějak jednodušeji. Respektive do tech Win nemuzu nic nainstalovat protože nejsou mé (kamosuv ntb).
Jinak vsechno vypada OK vsechny IP sedí masky sedí dokonce i výchozí brány a DNS servery se priradí samy a správně, bohuže internet furt nejde.. Nejaky napad? poprípadě jestli mi sem nenapisete jednoduchy navod na nastaveni... Projel sem ten navod zde na wiki ubuntu, ale ten je delany na sdileni druhym smerem, takze me moc k uzitku neni.
Předem diky za napady a odpovedi (sory za diakritiku)