Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Modem Zyxel - jak se připojit přes wifi  (Přečteno 2754 krát)

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
Modem Zyxel - jak se připojit přes wifi
« kdy: 10 Června 2011, 10:01:23 »
Zdravím,
pár dní zpátky jsem tu dotazoval, jak vůbec připojit - zprovoznit tento modem od O2. To se díky radám povedlo a mám drátové spojení.
Pokusil jsem se zprovoznit WLAN (doufám, že to uvádím správně). Výsledek je asi následující:
- LEDka WLAN na modemu svítí;
- nt zřízenou síť vidí (pochopitelně 100% - sedím 2m od antény)
- nemůžu se připojit
- používám wicd
- po klepnutí na "připojit" vyhledává a poté dá zprávu: Chyba spojení: Nemohu kontaktovat bezdrátový přístupový bod.
- ve vlastnostech wicd jsem postupně zadal: IP: 10.1.1.138; Maska sítě: 255.255.255.0; Brána: 10.1.1.1; DHCP Hostname: jméno počítače; šifrování: WEP;
- než jsem provedl předchozí bod, hláška při pokusu o připojení zněla: "chybné heslo" ???

Takže jsem se znalostmi v .... a navíc návod, který je na webu O2 má tak trochu jiné obrázky, než vidím při spuštění konfiguračního webového rozhraní - takže jako naprostý amatér tápu.

Nasměruje mě někdo, prosím?
Díky a ahoj 
Znalosti ⇛ Linux: Průměrný ┃ Programování: Nováček ┃ Angličtina: Nováček
Systém: Ubuntu 10.10 32-bit (cs_CZ.UTF-8)
Specifikace⇛ Intel Celeron 900 2.20GHz │ RAM 2048 MiB │ Acer Extensa 5230 - Acer Homa Grafické karty: Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A42], Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A43] Sítě: Ethe

janick

• Návštěvník
    • janikuv.hustej.net
Re: Modem Zyxel - jak se připojit přes wifi
« Odpověď #1 kdy: 10 Června 2011, 12:38:19 »
wicd nepoužívám, ale pokusím se poradit.
Nejlepší je nastavit na notebooku, aby si nastavení adres bral automaticky pomocí DHCP z routeru. Pokud to tak nastavíš, tak si veškerou konfiguraci adres a masek nastaví router sám a ty jenom zadáš síťový klíč, který jsi nastavil při tvorbě sítě (pokud jsi použil nějaký způsob zabezpečení, což silně doporučuji).
Keď sa mačka može zježiť, može sa ježko zmačkať?

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 10 Června 2011, 13:14:34 »
Díky za reakci.
nejsem si zcela jist, ale myslím, že volby "automatic" jsem zadal u všeho možného.
Tak nevím, zkusím to webové rozhraní rozrýpat znova a uvidím ....
Specifikace⇛ Intel Celeron 900 2.20GHz │ RAM 2048 MiB │ Acer Extensa 5230 - Acer Homa Grafické karty: Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A42], Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller [8086:2A43] Sítě: Ethe

ftdolton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 10 Června 2011, 15:13:46 »
Tak jsem to "rozrýpal" a dosáhl žádaného výsledku. Problém je v tom, že nevím jak, nevím, jak mám připojení zabezpečené, navíc se vedle připojení, které jsem sestavil objevuje od počátku druhé - asi přednastavené od O2 (???) a neumím se ho zbavit. No nic ...
Teď jdu na procházku po bytě za účelem zjištění dosahu wifi.

Tak OK, po bytě dosáhne všade a má víc jak 50%.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.