Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: iBook G4, inštalácia Xubuntu 10,04 ppc - Vyriešené!  (Přečteno 1771 krát)

ptszm

• Návštěvník
iBook G4, inštalácia Xubuntu 10,04 ppc - Vyriešené!
« kdy: 22 Června 2011, 19:07:00 »
Ahojte. Potrebujem vyriešiť jeden problém. Inštalujem na Ibook G4 powerpc verziu Xubuntu 10.04LTS. Live systém funguje bezchybne. Spustil som inštaláciu na celý disk, dokončilo bez problémov, reštartoval som book a systém mi nejde nabootovať. Na chvílku sa aj objavilo "Ubuntu 10.04"... nápis ale to je všetko. Potom len čierna obrazovka.
Prečo systém nenabootuje z disku? Vie mi niekto pomôcť? Ďakujem.

EDIT: Vypísalo mi toto :Errors were found while checking the disk drive for /
Press F to attemptto fix the errors, I ignore, S skip mounting or M for manual recovery.

Screen chyby:
Kód: [Vybrat]
http://image.over.cz/viewer.php?file=dyzoxd5tntxzqzkowiyi.jpg
Skúsim ešte raz nainstalovat systém s tým, že rozdelím disk manuálne. Potom dám vedieť...

EDIT2: Takto bol automaticky rozdelený disk. Co je to hfs? ako sa prosim rozdeluje disk pri tychto uzasnych apple pocitacoch?  >:(

Screen z gparted:
Kód: [Vybrat]
http://image.over.cz/viewer.php?file=zwjytne5mglw1yznn5wc.jpg
EDIT3: VYRIEŠENÉ!!!
Toto je jediný prípad v historii internetu, kedy uzivatel sam za pomoci diskusneho fora bez ostatnych uzivatelov vyriesil problem.  ;D
Preinstaloval som to , tak ze som nechal vsetko aj HFS ako je na obrazku vyssie. Nastavil som pripojny bod / na hlavny oddiel ext4 a system po instalacii nabootoval. Takže používajte vždy manuálne rozdelenie disku nech viete čo robíte. Automatika je niekedy nanič.
« Poslední změna: 22 Června 2011, 21:10:14 od ptszm »
AMD Athlon X2 4000+ Brisbane, Gigabyte GA-MA785G-UD3H, Radeon HD 4200 integrated, 2048MB DDR2, HDD 250GB Hitachi SATAII

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: iBook G4, inštalácia Xubuntu 10,04 ppc - Vyriešené!
« Odpověď #1 kdy: 22 Června 2011, 22:18:08 »
:D nie je to prvý krát :D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.