Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Samovolné spouštění vlc  (Přečteno 1397 krát)

Ondra8

• Návštěvník
Samovolné spouštění vlc
« kdy: 14 Června 2011, 13:31:01 »
Dobrý den. Mám podivný problém s vlc playerem. Hned po koupi nového notebooku HP Pavilion dv5 1130ea bez oper. systému na něj bylo naistalováno Ubuntu (myslím, že to byl Jauty Jackalope). Ještě v den instalace se začal samovolně spouštět vlc player znovu a znovu. Nebyl jsem schopen to vyřešit, a tak jsem to ignoroval a povyšoval jsem vždy na novou verzi v naději, že to třeba zmizí (počítačům moc nerozumím..). Nyní mám tedy 11.04, vlc jsem odinstaloval a místo spouštění neustále vyskakují hlášky:

"Nelze spustit příkaz: vlc
Ověřte prosím platnost příkazu."

někdy i rychlostí jedna hláška za sekundu. Nakonec vždy přestane, ale někdy to otravuje dost dlouho. Také jsem si nechal udělat multiboot - mám také win xp - a překvapilo mě, když to samé začal dělat quick player v xp. Je tedy možné, že nejde pouze o chybu v Ubuntu, ale protože vážně nevím co s tím a kam jít pro radu, obracím se na Vás. Snad jsem na správném místě. Velmi děkuji za rady

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
Re: Samovolné spouštění vlc
« Odpověď #1 kdy: 14 Června 2011, 13:37:33 »
Napadá mě, jestli nemáš "zaseklé" nějaké multimediální HW tlačítko, na které je namapováno spouštění videopřehrávače (vede mě k tomu to, že to dělá na obou systémech a spouští to stejný druh aplikace - videopřehrávač). Takže bych se podíval na klávesové zkratky, které spouštějí videopřehrávač (v Ubuntu dřív byla přímo volba z menu, ted v Unity nevím, jak to je - nepoužívám ho).
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

Ondra8

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Června 2011, 18:30:23 »
To je možné, mám na notebooku nad klávesnicí takový svítící panel s nápisem QuickPlay - nikdy to jako tlačítka nefungovalo, zprovozňovat jsem se to nepokoušel. V těch klávesovích zkratkách je u "Spustit přehrávač multimédií" napsáno "XF86AudioMedia". Obdobně je to u celého zvuku a několika dalších položek jako je např. spustit www prohlížeč. Nevím co to znamená a nerad jakkoli měním věci kterým nerozumím. Myslíte že to "XF86..." mám skusit smazat?

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 16 Června 2011, 19:46:29 »
Myslíte že to "XF86..." mám skusit smazat?

jo klidně. Pokud jsi ty multimediální klávesy nepoužíval, tak stejně nemůžeš o nic přijít. :)

P.S. backspacem

Ondra8

• Návštěvník
Vyřešeno Re: Samovolné spouštění vlc
« Odpověď #4 kdy: 08 Července 2011, 00:53:16 »
Díky moc za rady, zdá se že to pomohlo. Vyřešil se tak i můj druhý problém - kolísání hlasitosti.  :)

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 08 Července 2011, 09:19:22 »
Tedy já nevím jak ty, ale tady (jak je nakonec i vidět z vyřešení problému) se jedná o HW problém daného notebooku. Asi bych tu věc šel reklamovat

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.