Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po upgrade na Gnome III shell mrzne boot {VYŘEŠENO}  (Přečteno 5271 krát)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re: Po upgrade na Gnome III shell mrzne boot
« Odpověď #25 kdy: 08 Července 2011, 22:15:51 »
Takže instalace gnome 3 funguje jak má jen s čistou instalací 11.04? ???
V tom případě to začínám chápat, ale stejně to je podle mě hloupost, ze strany autorů.
Btw. Plyne z toho pro mou situaci něco?
No, vem si, že to je čerstvá novinka, která vyžaduje k běhu knihovny gtk3 a další novinky, které už holt pro starší, 2-3 roky staré verze Ubuntu, nejsou a nebudou. To je, jako bys chtěl do Win XP nacpat Aero z Win 7  ;) prostě to nejde!
No a plyne z toho jediné: pokud můžeš, zazálohuj si důležité věci z původního Ubuntu a pak udělej čistou instalaci nejnovější verze, tj. 11.04 a hned poté upgraduj verzi na Gnome 3 s Gnome-Shellem.
Ale gnome-shell je až v repu s aktualizací, nikoli v live cd, podle mne může klidně jít na gnome 3 i z aktualizovaného 9.04
Teoreticky ano, ale ty bys to takhle riskoval??? Nevím, nevím, osobně si nemyslím, že by gnome 3 šlapalo na Ubuntu 9.04... Za ty tři roky ušlo Ubuntu velkej kus cesty a je prostě jiné... Jednodušší je fakt udělat čistou instalaci nejnovější verze Ubuntu a pak podle návodu nahodit Gnome 3 a Gnome-Shell  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re: Po upgrade na Gnome III shell mrzne boot {VYŘEŠENO}
« Odpověď #26 kdy: 08 Července 2011, 23:38:43 »
Já klidně, mám zvlášť home, tak bych v nejhorším přeinstaloval ale myslím si, že by to nebylo třeba. Já tyhle ptákoviny dělám na testovacím notebooku a tam mne to nemrzí. :)

Hakito

• Aktivní člen
  • *
    • Japonština.yukata.cz
« Odpověď #27 kdy: 09 Července 2011, 13:40:55 »
Takže teď, když nainstaluju 11.04 z liveCD a zkusim znovu gnome 3 ahell, půjde všechno, jak má?
Když to udělám, jak mi Marp napsal na začátku?
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #28 kdy: 09 Července 2011, 14:21:12 »
Takže teď, když nainstaluju 11.04 z liveCD a zkusim znovu gnome 3 ahell, půjde všechno, jak má?
Když to udělám, jak mi Marp napsal na začátku?

Když dodržíš přesně postup, tak ano  ;) Jen tě chci upozornit, abys neinstaloval nesvobodné ovladače pro ATI (i když ti je Správce nesvobodných ovladačů bude urputile nabízet), ale nechal v Ubuntu svobodné - ati a radeon, co jsou v jádru!!! Protože pak by ti Gnome-Shell nemusel korektně fungovat - osobně vyzkoušeno - mám taky ATI  ;) a se svobodným ovladačem mi to funguje výborně!
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Hakito

• Aktivní člen
  • *
    • Japonština.yukata.cz
« Odpověď #29 kdy: 09 Července 2011, 15:47:39 »
Hmmmm, tak nově jsem nainstaloval 11.04 z livecd, ale nenačte se mi GRUB.  :'(
Vůbec nechápu, co se to děje....
Ale pro to asi založím nový topic, co?

EDIT: Instalace "Smazat celý disk a nainstaloat systém" proběhla úspěšně a bez potíží, ale když zapnu pc, naběhne BIOS, ale načítání GRUBu se nějak zasekne, takže pořád bliká podtržítko a nic se neděje.

EDIT2: Pomoženo svépomocí/Wikipomocí  :D
« Poslední změna: 09 Července 2011, 16:53:45 od Hakito »
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.