Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak na mount  (Přečteno 1302 krát)

Anyndur

• Návštěvník
Jak na mount
« kdy: 30 Července 2011, 22:50:35 »
Zdravim vsechny,

moc se predem omlouvam za nove tema. Odpovedi na muj problem jsem nasel, ale ne dost "bfu" vysvetleny. V ubuntu jsem delal chvili a to je hodne davno, tak v pripade rad prosim opravdu vysvetleni jako pro idiota. Mam Zyxel NAS210 a 1TB disk, na kterem jsem mel data; protoze NAS formatuje disk na svuj vlastni filesystem, tak jsem si pujcil jeste jeden disk, na ktery jsem data prehodil; po prekopirovani jsem disky prohodil, ovsem ted mam docela problem jak dostat data z vypujceneho disku na ten 1TB, jelikoz pres USB v NASu to nejde (disk s daty je v externim boxu) a system XFS neprecte ani Windows ani Mac OS X. Po nejakem hledani jsem si tedy vytvoril virtualni stroj na ktery jsem nainstaloval nejnovejsi verzi Ubuntu (11.04), pripojil k nemu externi disk v XFS formatu a snazil se ho namountovat, ovsem bez pomoci je to nad me sily. Absolutne netusim co mam nyni s pripojenym diskem delat. Ubuntu mam v CZ, pripojeny disk se jevi jako "Diskove pole" (Array), pri kliku na Mount...Pripojit mi vyhodi hlasku, ze nelze. Zacinam z toho byt docela zoufaly.

Predem vsem moc dekuji za pomoc a rady!

brutus

• Aktivní člen
  • *
  • sudo do-release-upgrade
Re: Jak na mount
« Odpověď #1 kdy: 30 Července 2011, 23:03:10 »
Co tak radsej spustit livecd a pripojit ten XFS oddiel vtom ? bolo by to tak jednoduchsie :P
Intel core 2 duo, NvidiaGeForce8600GTS, 4GB RAM, (Xubuntu 12.04, SliTaz)
Asus eeePC 1000 HE(Android 4.0.4 x86)

vawaver

• Aktivní člen
  • *
Re: Jak na mount
« Odpověď #2 kdy: 31 Července 2011, 12:07:46 »
Ja ako naprosty laik som mal nedavno problem s pripojenim NTFS particie, nakoniec sa mi to podarilo pripojit cez Storage Device Manager

http://www.techsupportalert.com/content/ubuntu-tips-and-tricks.htm

Pripadne by som este pozrel sem
http://pysdm.sourceforge.net/

Ako pisu malo by to podporovat aj XFS mount

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.