Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Thinkpad+grub  (Přečteno 968 krát)

libcos

• Návštěvník
Thinkpad+grub
« kdy: 15 Července 2011, 12:13:25 »
Zdravím, mám Thinkpad T520 z win7/ubuntu 11.4 a používam ako hlavný boot manager grub2 resp burg a behom týždňa sa mi 2 krát stalo že po reštarte z windowsu mi to zostalo stáť na grub loading. našiel som to v súvislosti z hp recovery (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+bug/441941) takže tuto obvyňujem lenovo rescue and recovery(ktoré ale na win nemám nainštalované) ktoré sa má začat bootovat po zmačknutí toho ich tlačítka pri štarte(je tam zvlášť partícia pár gigová ktorú grub nevie nabootovat) lenže po zmene partícii na disku to obvykle nefunguje tak predpokladám že po nejakých lenovo aktualizácaiách vo win to tam niečo prepíše a následne nejde grub .. bol by som veľmi rád keby mi niekto vedel poradiť pretože preinštalovávať grub 2 krát tyždenne je dosť otravné takže ako riešenie ma momentálne napadá len Ubuntu na USB  :( .... Ďakujem. Libco.
« Poslední změna: 15 Července 2011, 12:18:34 od libcos »

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
Re: Thinkpad+grub
« Odpověď #1 kdy: 15 Července 2011, 13:16:48 »
Zdravím, mám Thinkpad T520 z win7/ubuntu 11.4 a používam ako hlavný boot manager grub2 resp burg a behom týždňa sa mi 2 krát stalo že po reštarte z windowsu mi to zostalo stáť na grub loading. našiel som to v súvislosti z hp recovery (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+bug/441941) takže tuto obvyňujem lenovo rescue and recovery(ktoré ale na win nemám nainštalované) ktoré sa má začat bootovat po zmačknutí toho ich tlačítka pri štarte(je tam zvlášť partícia pár gigová ktorú grub nevie nabootovat) lenže po zmene partícii na disku to obvykle nefunguje tak predpokladám že po nejakých lenovo aktualizácaiách vo win to tam niečo prepíše a následne nejde grub .. bol by som veľmi rád keby mi niekto vedel poradiť pretože preinštalovávať grub 2 krát tyždenne je dosť otravné takže ako riešenie ma momentálne napadá len Ubuntu na USB  :( .... Ďakujem. Libco.

1. Zkus ten tvůj příspěvek trochu zcivilizovat. Nějaký odstavce by to chtělo.
2. Lépe se vyjádři.

Pokud to dobře chápu, tak ti nějaké Lenovo-Win aktualizace rozbíjejí Grub2. Zjisti, jaké to jsou aktualizace. Ale, to že by jakási aktualizace rozbila Grub je nanejvýš nepravděpodobné.
ArchLinux (KDE)
Můj web

libcos

• Návštěvník
Re: Thinkpad+grub
« Odpověď #2 kdy: 15 Července 2011, 14:18:08 »
- tak problém je v tom, že mi grub zostane po reštarte z win na grub loading.
- predpokladám, že to má niečo spoločné z predinštalovanou recovery partíciou ktorá sa má nabootovať pri zmačknutí lenovo tlačítka pri štarte, čo po zmene partícii na disku zvykne nefungovať. Neviem čo ten problém spôsobuje ale pripadá mi to ako lenovo utilitka vo Win čo sa snaží niečo tam stým robiť aj keď neviem čo to má spoločné z grub... a všade som to našiel len v spojitosti z hp recovery tools a po odinštalovaní problém zmizol. Ešte by to možno vyriešil formát tej recovery partície čo tam je ale rád by som bol keby sa vyjadril niekto kto má thinkpad...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.