Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Druhý NTFS (Windows) disk spočiatku nedostupný  (Přečteno 1533 krát)

FredFlinstone

• Aktivní člen
  • *
Druhý NTFS (Windows) disk spočiatku nedostupný
« kdy: 11 Července 2011, 20:26:11 »
zdravím linuxáci,
mám na "pecku" dual-boot: Ubuntu 10 a Windows7.
Ak štartnem PC do Linux-u (Ubuntu) a hneď po štarte spustím napr.file manager "Krusader" a vyberiem device (=disk NTFS kde má súbory Windows) vypíše sa hláška: An error occurred while accessing '153.3 GiB hard sidk (ntfs-3g)', the system responded: kdesu: Unknown option 'comment', kdesu: Use --help to get a list of available command line options.
A tento device je neprístupný. Ak však postupujem cez "Computer" a tam vyberiem v "Places" položku: 165GB filesystem, zobrazí sa mi (tam) obsah tohto disku.
Ak sa teraz znovu vrátim (znovu spustím) Krusader už mám vo výbere (zmenený, doplnený názov device-u): 153.3 GiB hard sidk (ntfs-3g) [/media/F41C26501C260E64], a tento sda mi už otvorí.
Nedá sa to nastaviť tak aby už hneď na začiatku sa dal tento device otvoriť priamo aj napr.cez Krusader.

Podobný problém (?) mám aj na druhom PC, kde mám dva fyzické hard-disky, na prvom je OS Ubuntu 10.04 (iba) a na druhom sú iba data (fotky, obrázky, MP3, filmy, a podobné). Naboot-uje Linux a druhý disk vôbec nevidno.

FredFlinstone

• Aktivní člen
  • *
Re: Druhý NTFS (Windows) disk spočiatku nedostupný
« Odpověď #1 kdy: 20 Července 2011, 18:34:53 »
nikto nemá žiadny tip, ako automaticky (hneď po štarte Ubuntu) mať rozpoznaný a prístupný druhý fyzický disk?
Tak aby bol tento napr.prístupný cez ikonku na desktope.

jmp

• Host
Re: Druhý NTFS (Windows) disk spočiatku nedostupný
« Odpověď #2 kdy: 20 Července 2011, 18:42:37 »
parkrat to tu uz probehlo
a navic je to na wiki... http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku/fstab

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.