Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po smázání ubuntu 11.4 obnova MBR [vyřešeno]  (Přečteno 2878 krát)

Lukic

• Návštěvník
Po smázání ubuntu 11.4 obnova MBR [vyřešeno]
« kdy: 23 Července 2011, 23:25:05 »
ČUS všem,

prosím vás už jsme zoufalý a sedím u toho (druhýho pc -acer aspire one netbook) 3 den a hledám po netu a žádný návod mě na to nefunguje. Takže měl jsem XP home Ubuntu 11.4 . XP home jsme potřeboval nutně reinstnout. Takže jsem to tak udělal. A samozřejmě, že teď nejdou nabootovat. Takže jsem si nabotoval xpcka dal opravnou konzoli a prikaz mbrfix. A co se nestalo? NEFUNGUJE TO. A když jsem to samé zkoušel, že jsem smazal celý oddíl s ubuntu a chtěl jenom windowsy abych si to překopal a pak instnul ubuntu znova tak mě opravit MBR taky nešlo.... Nechci být sprostý ale tím GRUB2 to pěkně pos..li . U GRUBU1 mě to fakčilo. Teď fakt netuším jak se zbatvit těch zpropadených 11.4 aby mě fungovali windows a běželo MBR. A pak si instnul 10.10 (s těma spokojensot 11.4 zkurv... ) Já vím, že je nespočet návodů ale fakt netuším.  Jinak windows oddíl instlej je na dev/sda3 a na dev/sda1 je normální instalace od výrobce aceru, přes kterou jsem instaloval xpcka. Nevím jestli není třeba chyba v tom, ale prostě při nabotování instalace z flashky (XP) aby mě naběhla opravná konzole a já zadal FIXMBR ten to příkaz nefunguje. Nejradši bych se zbavil GRUB2 úplně a ubuntu 11.4 s tím aby mě běželi xpcka, a zůstal tam oddíl od výrobce, kde je instalace a ovladače.

Budu moc vděčný za radu a Váš čas :)
« Poslední změna: 24 Července 2011, 20:38:01 od Lukic »

Walard

• Aktivní člen
  • *
Používám na obnovu mbr ve windows a linuxu Super Grub2 Disk http://www.supergrubdisk.org/  ;)

pacholik

• Závislák
Takže ti nefungoval fixmbr(nevím jak je to chyba Ubuntu). Proč jsi prostě neobnovil GRUB? No teď můžeš nainstalovat mavericka na místo původního natty a po instalaci bys měl mít funkční dualboot.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Cez inštalačné médium od Win by sa mal dať obnoviť zavádzač. Poprípade inštalácia 10.10 po ktorej bude behať všetko ako predtým.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Lukic

• Návštěvník
Díky za rady, už to mám vyřešný. Nabotoval jsme widle dal opravnou konzoli a dal fixmbr \device\HardDisk0 . Tím jsem přepsal MBR, ale něco bylo ve widlích poškozeno, takže jsem nabotoval ubuntu 10.10 hodil gparted smáznul hnusný ubuntu 11.4 nastavil botovací příznak na skrytý disk od výrobce a po restartu tradá instalace do původního stavu. Tak a je klid debilní ubuntu 11.4 je pryyyyyyyyyyč a mě vše fakčí tak jak jsme chtěl :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.