ČUS všem,
prosím vás už jsme zoufalý a sedím u toho (druhýho pc -acer aspire one netbook) 3 den a hledám po netu a žádný návod mě na to nefunguje. Takže měl jsem XP home Ubuntu 11.4 . XP home jsme potřeboval nutně reinstnout. Takže jsem to tak udělal. A samozřejmě, že teď nejdou nabootovat. Takže jsem si nabotoval xpcka dal opravnou konzoli a prikaz mbrfix. A co se nestalo? NEFUNGUJE TO. A když jsem to samé zkoušel, že jsem smazal celý oddíl s ubuntu a chtěl jenom windowsy abych si to překopal a pak instnul ubuntu znova tak mě opravit MBR taky nešlo.... Nechci být sprostý ale tím GRUB2 to pěkně pos..li . U GRUBU1 mě to fakčilo. Teď fakt netuším jak se zbatvit těch zpropadených 11.4 aby mě fungovali windows a běželo MBR. A pak si instnul 10.10 (s těma spokojensot 11.4 zkurv... ) Já vím, že je nespočet návodů ale fakt netuším. Jinak windows oddíl instlej je na dev/sda3 a na dev/sda1 je normální instalace od výrobce aceru, přes kterou jsem instaloval xpcka. Nevím jestli není třeba chyba v tom, ale prostě při nabotování instalace z flashky (XP) aby mě naběhla opravná konzole a já zadal FIXMBR ten to příkaz nefunguje. Nejradši bych se zbavil GRUB2 úplně a ubuntu 11.4 s tím aby mě běželi xpcka, a zůstal tam oddíl od výrobce, kde je instalace a ovladače.
Budu moc vděčný za radu a Váš čas