Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Co kde nastavit, abych se připojil k internetu - Ubuntu 11.04  (Přečteno 1187 krát)

Tor1

• Návštěvník
Co mám kde nadstavit, abych se připojil k internetu? Právě jsem si nainstaloval svůj první Linux Ubuntu 11.04. Je mi jasné, že to tady někde je. Omlouvám se, ale odpověď jsem nenašel nebo našel, ale postupu nerozuměl. Máme na domě anténu, z té vede kabel do routeru z toho kabel do PC. Nadstavení Ubuntu je v angličtině, takže je to ještě o něco složitější. Pokud kliknu pravým na ikonku internetového připojení, jsou vysvíceny tří možnosti:
1) VPN Connections
2) Enable Networking - to je zaškrtnuto
3) Edit Connections
Otevřel jsem Edit Connections, kliknul na záložku DSL (protože je tady možnost vyplnit IPv4  -  IPv4 je i v záložce VPN, ale není tam možnost zadat ji ručně)
Klikl na Add. Zaškrtl Connect automatically. Překlikl na záložku IPv4 Settings. Method jsem zaklikl Manual. A vyplnil Adress, masku, výchozí bránu, DNS servers, Search domains - nevím co je. Co mám nadstavit v Routes? Nebo jsem úplně vedle?
Děkuji všem za odpovědi a trpělivost.
« Poslední změna: 22 Srpna 2011, 22:06:13 od Tor1 »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Co kde nadstavit, abych se připojil k internetu - Ubuntu 11.04
« Odpověď #1 kdy: 22 Srpna 2011, 22:00:10 »
V tvojom pripade nevyplnaj DSL ale prvu polozku drotove alebo pevne pripojenie(neviem ako je to v en). Polozka DSL je pre prihlasovanie na modem kde je potrebne vyplnovat pre prihlasenie meno a heslo co predpokladam ty nepotrebujes.

P.s mas istotu ze musis vyplnovat IP rucne a ze na routru nebezi DHCP server?(len pre istotu)

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 22 Srpna 2011, 22:06:19 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Tor1

• Návštěvník
Re: Co kde nastavit, abych se připojil k internetu - Ubuntu 11.04
« Odpověď #2 kdy: 22 Srpna 2011, 22:08:32 »
OK, díky, vyzkouším. Určitě musím IP zadávat ručně.

Tor1

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Srpna 2011, 23:25:58 »
Tak jsem se připojil! Moc krát děkuji za radu! Mám nainstalovanou 32bit. verzi, mám si stáhnout 64bit.? Mám 4GB RAM, CPU dvoujádro - 3GHz na každém (INTEL Core 2 Duo E8400), GPU 512MB (ATI Radeon HD 4870). Konfigurace by měla být OK, ale má to cenu? W7 jsem právě přeinstaloval z 32bit. na 64bit., pořád uvažuji, jestli to byla dobrá volba.
« Poslední změna: 23 Srpna 2011, 00:01:20 od Tor1 »

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 23 Srpna 2011, 18:07:18 »
U windows 7 můžeš mít komplikace třeba s některými tiskárnami a nějakým HW který nepodporuje 64bit.
Na ubuntu Používám 64 bit naprosto bez problémů a nedělám nic jinak než v 32 bitové verzi.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.