Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Distribuované souborové systémy  (Přečteno 1566 krát)

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
Distribuované souborové systémy
« kdy: 06 Ledna 2007, 18:51:50 »
V podstatě to samí jako síťoví...
ad1) hledám o tomdle tematu uplně všechno a už docela dlouho, je toho celkem poskromnu. A narazil jsem na nějakou věc o NFS a o nutnosti podpory od os, která se dá zjistit pomocí:  
cat /proc/filesystems  kde musí být nfs.
Zkoušel jsem to na ubuntu i na fedoře a ani v jednom systemu mi to nevypsalo... To se teď řeší nějak jinak nebo opravdu budu muset kompilovat nějaký vlastní jádro? Budu testovat min NFS4, AFS..možná i NFS3 a další..

ad2) má někdo s tímto tematem zkušenosti, popřípadě nějaký rady, materiály, oblíbené testovací programy... je toho hodně, ale de oto co je tak nejlepší a nejvhodnější...

ad3) jaký jsou kromě NFS3, NFS4, AFS ještě v praxi nejpoužívanější Distribuované souborové systémy?
Sem si myslel ještě na Codu, ale něco jsem čet otom, že to není dodělaný, nemá komerční verzi a snad to ani autoři nedoporučujou nasazova do praxe...

PS: jestli to nedám, tak mě vyhoděj ze školy(min stratim rok života), tak budu vděčen za každou cennou řádku...

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2007, 19:53:27 »
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
« Odpověď #2 kdy: 07 Ledna 2007, 12:41:02 »
randy:ano, taky je využívám a ty odkazy mam přečteny...
ale tam neni vše co já potřebuju.. To co je, třeba neznamená, že se to všude využívá atd...
je tam jen přehled

a taky vim asi o 12 programech pro testování
2.1 Bonnie,2.2 DBench,2.3 IOZone http://www.iozone.org,2.4 Stress,2.5 Fstress,2.6 SpecSFS, 2.7 OpenPOSIX, 2.8 Connectathon, 2.9 Newpynfs,2.10 Mongo, 2.11 PostMark,2.12 FFSB,2.13 NFSx
ale předse nebudu testovat všema.. proto jestli má někdo zkušenosti a něco by mi doporučil, budu jen rád :o)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.