Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Skype-mikrofon-pulseaudio  (Přečteno 2783 krát)

Honza Bouma

• Aktivní člen
  • *
Skype-mikrofon-pulseaudio
« kdy: 15 Srpna 2011, 21:41:42 »
Zdravim vsechny, muj problem je nasledujici. Skype mi pri prvnim hovoru tak nejak divne chrchla a druha strana napred slysi takove "zrychlene a zbastlene cosi a pak neslysi nic. Pri druhem hovoru je jiz vse v poradku- Ldyz odstranim PulseAudio,tak vse funguje,jak ma,ale prijdu o sound-indicator. Ubuntu 11.04,zvukova karta Realtek HD Audio ALC888. Uplne stejny problem mam na svem notebooku Asus EEE 1215b-Zvukova karta rovnez Realtek HD,ale cislo kodeku nevim. kdyz odstranim PulseAudio.prestane mi zvuk hrat uplne,Alsa mixer bere jako hlavni "zvukovku" ATI HDMI audio, a nevim,jak to zmenit, ale zaroven bych pak stejne prisel o funkcnost klaves Fn pro ovladani zvuku,protoze by se odstranil i sound-indicator.
Za 1. da se tedy upravit nastaveni PulseAudio nebo skypu, aby se vse u skypu chovalo normalne?Zaznamnik zvuku totiz funguje
2. jde alespon vnutit Alse jako hlavni zvukovku Realtek HD Audio a pak pripadne rozhybat Fn klavesy pro zvuk bez sound-indicatoru?

Diky

baltit

• Návštěvník
Re: Skype-mikrofon-pulseaudio
« Odpověď #1 kdy: 25 Srpna 2011, 20:23:33 »
Mám úplně stejný problém na matčině PC s Ubuntu 10.10. V minulosti se mi to stalo už jednou a pomohlo přeházet všechno na Alsu, teď nepomáhá nic, kromě Skype je zvuk normální. PROSÍM, PROSÍM nenašel by se někdo, kdo by s tím pomohl? Matku jsem ukecal na přechod z pirátských XP na Ubuntu a teď vypadám jako blbec. Ten Skype je pro ní dost důležitý, potřebuje volat za levno na pevné linky. Najde se někdo? Díky...

baltit

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Srpna 2011, 21:14:13 »
OK, navrhne mi někdo lepší řešení než návrat k XP? Pozorně jsem procházel fórum a mám pocit, že problémům se Skype se ti skuteční odborníci vyhýbají... Občas zazní něco jako přebuzený mikrofon nebo zakázat Skype automatické nastavování úrovně hlasitosti, ale , že by někdo poradil, co s tím dělat...

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 25 Srpna 2011, 21:39:01 »
Jsou asi 2 možnosti, v aplikacích po spuštění deaktivuj Pulse-audio, v nastavení gstreamer-properties nastav vše na ALSA

baltit

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Srpna 2011, 22:27:05 »
Díky za rady, ale samá voda, ani jedno nepomohlo. Docela mě znepokojuje, že ve Skype-Nastavení-Zvuková zařízení všude figuruje PulseAudioServer (local) a nenabízí se jiná možnost, ale třeba to nemá souvislost... Ještě mě napadlo povýšit na 11.04, jestli by třeba nepomohlo... Kdyby měl někdo další typ, tak nejspíš nebudu jediný, kdo to uvítá, zatím dík...

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 25 Srpna 2011, 22:43:37 »
Tak tohle bude problém Pulse audia, v 11.04 je samozřejmě novější Pulse audio, což by mohlo problém vyřešit, jinak si zkus nainstalovat gnome-alsamixer a pavucontrol a trochu si s tím pohrát

baltit

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 25 Srpna 2011, 22:58:02 »
Alsamixer tam mám u delší dobu, ale najít konfiguraci, aby to chodilo se mi nepodařilo najít... Ještě mě napadá : posledně to začalo kravit, když jsem měl všechno přeházené na Alsu, po tom co jsem to hodil zpět na Pulse-audio, tak to asi den chodilo a teď už nepomáhá už vůbec nic, a to jsem ten Pulse-audio zkusmo úplně odstranil přes Synaptic... prostě mi už dochází fantazie...

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 25 Srpna 2011, 23:19:47 »
Takže tobě to blbne s Pulse audio i bez něj a předpokládám, že jenom ve Skypu, záznam zvuku je OK

baltit

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 25 Srpna 2011, 23:30:55 »
Přesně jak píšeš... Omlouvám se, zase jsem si trochu povexloval s Alsamixérem a chodí to! Díky moc za pomoc!

baltit

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 26 Srpna 2011, 17:55:11 »
 >:( A dneska je to opět tam, kde to bylo, opět pomohlo zakvedlat s Alsamixerem, ale otázka je na jak dlouho...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.