Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Připojení k WIFI  (Přečteno 1361 krát)

Holi-cz

• Návštěvník
Připojení k WIFI
« kdy: 27 Srpna 2011, 21:48:49 »
Zdravím Vás. Mám problém, po nainstalování ubuntu jsem normálně fungoval dělal co jsem potřeboval, občas přepnul na Windows 7. Ovšem s notebookem jsem odjel na 14 dní pryč a když jsem se vrátil, WIFI mi to ani nenabídlo. Zkoušel jsem router samozřejmě restartovat, ale nic. Předem děkuji Holi-cz

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
Re: Připojení k WIFI
« Odpověď #1 kdy: 29 Srpna 2011, 15:28:52 »
Můžeš potvrdit funkčnost wifi?
Mobil, jiný PC...

Holi-cz

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Září 2011, 16:53:46 »
Můžu potvrdit funkčnost WI-FI (PC i mobil) Však jsem psal, že na stejném PC ale na woknech to funguje :)

rejže

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 02 Září 2011, 14:04:21 »
Zrejme se nenacita modul zodpovedny za wifi. Stane se to kdyz se ubuntu uspi a pak vypadne napajeni,nebo se spusti druhy OS. Sitovy karty obzvlast. U Normalniho PC vetsinou staci odpojit od napajeni. Notebook ma ale baterku. Pokud vite jak, muzete zavest modul rucne. Jak se to dela presne si bohuzel nevzpominam. Trvale reseni jsou skripty,ktere tyhle sluzby ukoncuji pri uspani a znovu spusti po startu systemu. Kdyz sem hodis vypis "lsusb" a "lsmod" nekdo snad poradi.
Acer Switch alpha12 core i3,128GB ssd

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #4 kdy: 02 Září 2011, 14:27:50 »
Bez záruky:

Mě párkrát pomohlo:

restarovat do windows a tam vypnout wifi, nebo s win tlačítkem na NB. Potom vypnout NB znovu nabootovat do Ubuntu a tam zapnout bezdrátové a počkat... rozsvítila se mi kontrolka wifi

když to nepomůže, tak celé to provést z počítačem připojeným drátově k síti

Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.