Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nenajede Ubuntu  (Přečteno 2227 krát)

maf!oSSi

• Návštěvník
Nenajede Ubuntu
« kdy: 18 Září 2011, 22:40:41 »
Zdravím,
projížděl jsem forum a nikde sem podobný příspěvek nenašel, jestli tu je tak se omlouvám.

Nainstaloval jsem si Ubuntu 11.04, všechno ok. Po instalaci se systém rebootnul, po nabootování se objevila přihlas. obrazovka všechno ok.
Ale po přihlášení naběhne jakoby napůl Unity, jenom obrysy panelů a nic víc se neděje. Navíc se systém asi cca v intervalu 10s nachvíli zasekne,
monitor jakoby změní rozlišení ale nic se neděje a problém zůstává furt stejný. Nevíte co s tím?

Moje sestava :
AMD Sempron 2500+
RAM 2048 MB
ATI Radeon HD 3600 512MB AGP

..::malys::..

• Aktivní člen
  • *
  • wake up... hlasujte minus :)
    • CZTorrent
Re: Nenajede Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 18 Září 2011, 22:48:37 »
Zdravím,
projížděl jsem forum a nikde sem podobný příspěvek nenašel, jestli tu je tak se omlouvám.

Nainstaloval jsem si Ubuntu 11.04, všechno ok. Po instalaci se systém rebootnul, po nabootování se objevila přihlas. obrazovka všechno ok.
Ale po přihlášení naběhne jakoby napůl Unity, jenom obrysy panelů a nic víc se neděje. Navíc se systém asi cca v intervalu 10s nachvíli zasekne,
monitor jakoby změní rozlišení ale nic se neděje a problém zůstává furt stejný. Nevíte co s tím?

Moje sestava :
AMD Sempron 2500+
RAM 2048 MB
ATI Radeon HD 3600 512MB AGP

ubuntu classic ti nabehne ?  problem bude s grafikou co mas ATI Radeon HD 3600 512MB AGP   musis doinstalovat nesvobodne ovladace idealne posledni verzi AMD Catalyst  :D   navod viz na wiki http://wiki.ubuntu.cz/Ovlada%C4%8De%20grafick%C3%BDch%20karet
« Poslední změna: 19 Září 2011, 12:55:04 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

maf!oSSi

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Září 2011, 11:34:49 »
zkusil jsem, bohužel nevim jak vzhledem k tomu že v grafickym režimu nejde nic dělat a nemám nastavenej internet takže se mi to přes text. nepřipojí aby se stáhli ovladače :-/

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 19 Září 2011, 11:54:21 »
To> ..::malys::.. Ubuntu 11.04 nemá Unity 2D  ;)

Každopádně radím obdobně na přihlašovací obrazovce kliknout na tvoje jméno a před zadáním hesla můžeš dole zvolit Ubuntu klasik bez efektů, tam si zkus doinstalovat ty ovladače tak jak ti radil ..::malys::..  ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

maf!oSSi

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 19 Září 2011, 11:58:37 »
to mě taky napadlo, přepnul sem se do ubuntu classic ale uplně stejný problém... jenom lišta se zobrazila celá, teda kromě hodin ne jenom obrys... jinak to samé

maf!oSSi

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 19 Září 2011, 11:59:50 »
mám to nainstalovaný s win xp jako dual boot tak nešlo by nějak ten ovladač přes widle vložit do ubuntu?

• Aktivní člen
  • *
    • CZTorrent
« Odpověď #6 kdy: 19 Září 2011, 12:07:42 »
To> ..::malys::.. Ubuntu 11.04 nemá Unity 2D  ;)

Každopádně radím obdobně na přihlašovací obrazovce kliknout na tvoje jméno a před zadáním hesla můžeš dole zvolit Ubuntu classic bez efektů, tam si zkus doinstalovat ty ovladače tak jak ti radil ..::malys::..  ;)
hh mas pravdu  ja uz jsem z toho ubuntu 11.10  tak zblblej ze jsem na to  uplne zapomel a ted unity 2D  beru jako samozrejmost a jako pomocnika   protoze co nejde jinde jde tam :D

v 11.04 samozrejme neni  ,ale da se doinstalovat :) je tam Ubuntu classic  a pres nej to provest :)
« Poslední změna: 19 Září 2011, 12:16:10 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 19 Září 2011, 12:11:18 »
A určitě jsi vybral Ubuntu Classic (žádné efekty) ?

Ovladače pro windows nejsou to samé.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

• Aktivní člen
  • *
    • CZTorrent
« Odpověď #8 kdy: 19 Září 2011, 12:14:45 »
to mě taky napadlo, přepnul sem se do ubuntu classic ale uplně stejný problém... jenom lišta se zobrazila celá, teda kromě hodin ne jenom obrys... jinak to samé
slozky se ti zobrazej ? pokud jo najdi terminal    /usr/share/applications  terminal.. nebo zkus zkratku  ctrl+alt+t  jeden zpusob musi jit.... a nainstaluj z teminalu viz navod na wiki.cz   
Občas se nudím   ;D

maf!oSSi

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 19 Září 2011, 12:16:20 »
jde 11.10 nainstalovat přes wubi? nemám prázdnej disk . já vim že ovladače nejsou to samé já ubuntu používal dva roky ale naposled 8.04 LTS tušim takže neznám unity... kdyby to šlo přes wubi tak bych tam hodil 11.10

• Aktivní člen
  • *
    • CZTorrent
« Odpověď #10 kdy: 19 Září 2011, 12:18:55 »
jde 11.10 nainstalovat přes wubi? nemám prázdnej disk . já vim že ovladače nejsou to samé já ubuntu používal dva roky ale naposled 8.04 LTS tušim takže neznám unity... kdyby to šlo přes wubi tak bych tam hodil 11.10
 ja nemam rad kdyz jsou dva ruzny os v sobe   dela to neplechu    11.10 bych pres wubi rozhodne nezkousel .... jedine  ciste instalacka z bootovani a na oddelenej oddil , disk ... nebo nejakej virtual...
« Poslední změna: 19 Září 2011, 12:40:43 od ..::malys::.. »
Občas se nudím   ;D

maf!oSSi

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 19 Září 2011, 17:07:04 »
tak sem nainstaloval 11.10, spustil Unity 2D, sice naběhlo všechno jak má, ale monitor se přepl do power save...

• Aktivní člen
  • *
    • CZTorrent
« Odpověď #12 kdy: 20 Září 2011, 18:43:18 »
tak sem nainstaloval 11.10, spustil Unity 2D, sice naběhlo všechno jak má, ale monitor se přepl do power save...
a instaloval si jak pres wubi nebo na  vytvorenej oddil ? 
   idealni je instalovat z alternate cd pres textovej rezim a hlavne na druhej oddil nez je windows   , jinak v menu muzes i nastavit volby spusteni instalace coz taky vyresi dost problemu....   zkus postupovat bod po bodu    dle wiki  http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/%C5%98e%C5%A1en%C3%AD%20probl%C3%A9m%C5%AF   ,ale je mi divne    ze to nainstalujes v pohode a pak ti to kiksne to muze bejt cokoliv   .) zkusil bych to naformatovat  a instalaci znova  a zadat vsechno rucne
Občas se nudím   ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.