Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: výrazné zpomalování systému [vyřešeno]  (Přečteno 1779 krát)

Honzaa90

• Návštěvník
výrazné zpomalování systému [vyřešeno]
« kdy: 30 Září 2011, 10:12:45 »
Ahoj,
začíná se u mého notebooku projevovat výrazný nešvar. Když běží tak týden (uspávám do paměti), jsou zdánlivě "bezdůvodně" využívané procesory. Sledování systému ukazuje téměř 100% využítí procesorů. Přitom viditelně neběží žádný proces. Při pokusech o spuštění jiných procesů dochází k velmi viditelnému zpomalení. Poraďte mi, co s tím. Jsem s ubuntu maximálně spokojen, ale tohle je trochu vada na kráse. Patrně to bude spojený s problémem, že při zapínání s disku, jen než se načte bootloader uplyne minuta. Takhle to rozhodně nebylo od začátku! Při opětovném vypnutí/zapnutí se problém odfiltruje. Co s tím? Uvítám každou radu.
Dík Honza
« Poslední změna: 05 Října 2011, 23:00:59 od Honzaa90 »

petus

• Aktivní člen
  • *
Re:výrazné zpomalování systému
« Odpověď #1 kdy: 30 Září 2011, 11:29:14 »
a není tohle charakter dokonce i windowsu? Prostě se tam nashromáždí aplikace... Nestačí se jenom odhlásit a poté zase přihlásit?
Ubuntu 11.10 (x86) s Gnome,Lenovo G550 :-)
http://www.chiptron.wz.cz

Honzaa90

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Září 2011, 11:35:43 »
no silně mi to připomíná Billa.... ale nechtěl sem to řikat, abych nebyl za špatnýho! :D
Odhlášení nepomáhá... ani to uspání... není nějakej pěkněj softík na údržbu?

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Září 2011, 11:40:03 »
Sledování systému ukazuje téměř 100% využítí procesorů. Přitom viditelně neběží žádný proces.

Sledování systému→Zobrazit→Všechny procesy

nebo v terminálu: top ,a měl bys vědět, co ti žere 100% cpu.

a není tohle charakter dokonce i windowsu? Prostě se tam nashromáždí aplikace... Nestačí se jenom odhlásit a poté zase přihlásit?

aplikace se tam imho neshromáždí, mně jede systém 24/7 a nic podobnýho to nedělá. Nejspíš to má problém s uspáváním. Jen těžko říct, jestli s tím půjde něco dělat...
« Poslední změna: 30 Září 2011, 11:45:35 od aloisam »

Honzaa90

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Září 2011, 12:09:19 »
čili rada je přeinstalovat? Ale je divný, že to "nejede" ani při startování. Před bootloadrem přeci ještě systém (teda ubuntu) nenabíhá. Nebo se pletu?

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #5 kdy: 30 Září 2011, 13:35:32 »
Jen těžko říct, jestli je to na závadu.

Když
Citace
Při opětovném vypnutí/zapnutí se problém odfiltruje.
tak co řešíš?

I já jsem si všiml, že po delší době mám plnější pamět a stroj je pomalejší. Ale nikdy to není tak kritický a navíc ho vypínám.

aplikace se tam imho neshromáždí, mně jede systém 24/7 a nic podobnýho to nedělá. Nejspíš to má problém s uspáváním. Jen těžko říct, jestli s tím půjde něco dělat...

Možná, že oba dva používáte trochu jiný aplikace, těžko říct, jestli se s tím má cenu babrat...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

donny

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 30 Září 2011, 14:03:30 »
Tohle mi připomíná nedávný problém s minulou verzí bluez. Ten totiž obsahoval jakousi chybu, kdy po uspání a probuzení začal taklhe vytěžovat procesor. Pomohlo ho vypnout a zapnout (i když někomu ani to ne), vyřešila to až aktualizace.
Řiď se tím, co napsal aloisam výše - zjisti, který proces dělá neplechu, a dej vědět. A taky dej vědět, jakou verzi Ubuntu máš.
« Poslední změna: 30 Září 2011, 14:05:14 od donny »
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Honzaa90

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 05 Října 2011, 19:06:14 »
tak sem pravděpodobně odhalil viníka. Po několikátém probuzení začně Chrome nezdůvodně zatěžovat procesor. Mám podezření na větší chybu prohlížeče Chrom, protože se mi v poslední době stává, že se zasekává. Nepomáhá ani vypnutí/zapnutí prohlížeče. Změna nastane až po restartu počítače. Na chvíli asi přejdu na Firefox :(  btw. používám Ubuntu 10.10

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 05 Října 2011, 19:23:10 »
Díky za zprávu.  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.