Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak virtualizovat pc pro nezavislou praci dvou lidi (periferii)?  (Přečteno 3387 krát)

jusuf

• Návštěvník
Chtel bych se zeptat jestli jde nejak virtualizovat cele pc na dve? Moje predstava je ta ze budu mit na monitoru jedno nezavisle sezeni a na tv (hdmi) druhe nezavisle sezeni. Vcetne dvou klavesnic a dvou mysi. Cili chci na monitoru normalne pracovat se svou klavesnici a mysi, ale chci aby dalsi clovek mohl nezavisle na me pracovat na tv se svou bezdratovou klavesnici. Jde to ? Zkousel jsem hledat, ale jelikoz neznam terminy, jak bych to co nejpresneji popsal, tak jsem nebyl uspesny. Diky vsem za rady.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re: jak virtualizovat pc pro nezavislou praci dvou lidi (periferii)?
« Odpověď #1 kdy: 25 Září 2011, 10:32:09 »
Vlastně by to šlo přes VirtualBox pokud ta bezdrátová myš a klávesnice je USB. Pak také záleží co tam dotyčný na té televizi má dělat, kůli výkonu. A musíš mít také dostatečně silný počítač aby to utáhl. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

jusuf

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Září 2011, 11:26:56 »
Dik za odpoved. Planuju prave koupi noveho pc tak uz pri vyberu komponent chci zohlednit to aby me na tom jelo co potrebuju. Myslel jsem ale ze by mozna slo neco jako kdyz jsem mel kdysi v xorg definovane dva screeny, tak jestli by to slo jeste dotahnout tak daleko ze by se rozdelily i zvukovky, klavesnice a mysi a priradily k tem dvoum screenum. Sorry jestli pisu hovadiny.

pacholik

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 25 Září 2011, 15:01:09 »
nejsou to hovadiny, ale taky to není žádná sranda, hledej multiseat, česky třeba tady

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #4 kdy: 25 Září 2011, 16:28:33 »
Skoro je otázka, zda by nebylo jednodušší a levnější použít LTSP s nějakým minimalistickým terminálem?
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #5 kdy: 25 Září 2011, 21:37:22 »
A musíš mít také dostatečně silný počítač aby to utáhl. ;)
To rozhodne. Takýto by mohol stačiť. Ako už niekto spomínal, tak by to išlo urobiť aj lacnejšie :D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

jusuf

• Návštěvník
Re:jak virtualizovat pc pro nezavislou praci dvou lidi (periferii)?
« Odpověď #6 kdy: 29 Září 2011, 21:48:58 »
tak jsem trochu hledal a asi to nebude tak jednoduche jak jsem si predstavoval. Zacal jsem teda uvazovat nad tim virtualboxem, jak jsi to myslel ze pokud bude druha klavesnice usb (coz bude) tak ze by to slo? Chapu ze bych treba spustil virtualni pc na fullscreen na tv, ale jak zajistit aby jedna klavesnice a mys fungovala jenom v nativnim ubuntu a druha jenom ve virtualnim ?

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 29 Září 2011, 22:08:08 »
K tomu multiseatu odkázu na dnes jiz takrka legendarni clanek: http://linuxgazette.net/124/smith.html
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #8 kdy: 29 Září 2011, 22:13:46 »
K tomu multiseatu odkázu na dnes jiz takrka legendarni clanek: http://linuxgazette.net/124/smith.html
Najlepší je ten malý stôl. Tomu sa hovorí ergonómia! :D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #9 kdy: 30 Září 2011, 00:23:50 »
Zajímavý, a nešlo by třeba použít jen 2 grafiky a v xorgu by se přiřadil jen grafický port?
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

RapMan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 30 Září 2011, 11:00:08 »
tak jsem trochu hledal a asi to nebude tak jednoduche jak jsem si predstavoval. Zacal jsem teda uvazovat nad tim virtualboxem, jak jsi to myslel ze pokud bude druha klavesnice usb (coz bude) tak ze by to slo? Chapu ze bych treba spustil virtualni pc na fullscreen na tv, ale jak zajistit aby jedna klavesnice a mys fungovala jenom v nativnim ubuntu a druha jenom ve virtualnim ?

Myslel to asi tak, ze tu druhou klavesnici a mys preroutujes primo do virtualniho PC, to jde se vsemi USB zarizenimi. Teoreticky by pak mela klavesnice a mys fungovat oddelene pro virtualni pocitac a pro ten realny, ale nejsem si jisty, jestli virtualbox opravdu pretoutuje i klavesnici a mys. Ja to mam vyzkouseno pouze s Garmin GPSkou, flashkama a nokia mobilem.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 30 Září 2011, 11:34:13 »
Mám vyzkoušené že pokud si omylem klikneš přebrat USB myš do virtuálního PC tak potom musím připojit jinou myš abych mohl uvolnit tu první. :)
To se tak stane když si tam chci připojit flešku a ukliknu se  ;D

Doporučuji postupovat návodem zde na místní Wiki.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.