Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xubuntu - otázka - help  (Přečteno 1024 krát)

drintus

• Návštěvník
Xubuntu - otázka - help
« kdy: 15 Října 2011, 16:44:36 »
Ahoj,

chtěl jsem vyzkoušet Xubuntu z LiveCD, ale nenačetlo se. Tak jsem nainstaloval ten pomocník, abych to zkusil. Když jsem restartoval počítač tak tam naskočilo Xubuntu. Zapl jsem ho a objevil se nápi Xubuntu ale nic se nedělo. Vyndal jsem CD a restartoval PC. Následně jsem ak Xubuntu vymazal z disku. Myslíte, že se Xubuntu třeba bootovalo a já to přerušil, tudíž se mi to teď jakkoli zakouslo do PC? Díky předem.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Xubuntu - otázka - help
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2011, 16:59:33 »
Ano je to mozne. Ako dlho si cakal pri starte? Co si mame predstavit pod tym pomocnikom?
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

drintus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2011, 17:17:04 »
Dal jsem vyzkoušet xubuntu z CD ale nešlo to po restartování. Tak jsem dal potřebuji pomoc s nastartováním z CD. Nainstalovalo mi to "Pomocníka po zavedení z CD".. Když jsem následně zapl počítač byl na výběr Windows a Xubuntu. Dal jsem Xubuntu a nechal to běžet. Absolutně se nic nedělo. Delší dobu. A CD mechanika šrotila naplno a dost hlasitě. Tak jsem vytáhnul CD nic se nestalo restartoval jsem to šel do Windows a kompletně smazal nainstalované soubory.
Ale jako když jsem to zapínal tak to řeklo ubuntu boot installation complete tak snad se nic nestalo...
« Poslední změna: 15 Října 2011, 17:26:19 od drintus »

drintus

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 15 Října 2011, 19:41:05 »
Co myslíte ?

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 15 Října 2011, 20:03:37 »
Odstranil si subory to znamena  zmazal si particiu alebo len subory vo win.(instalacia cez wubi?)
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

drintus

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Října 2011, 20:32:11 »
Jj instalace přes Wubi a smazal sem to ve WIN..

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 15 Října 2011, 20:48:23 »
Pri instalacii cez wubi by si mal ubuntu vidiet v pridat/odobrat programy a odtial by mal ist aj odinstalovat.
http://wiki.ubuntu.cz/Wubi
Pokial po odinstalovani ostava aj nadalej ostava pri starte ponuka na spustenie ubuntu tak bude treba bud obnovit zavadzac win. alebo upravit boot ponuku vo win. Osobne som to neskusal tak neviem ktore zaberie. Na to ti mozno odpovie niekto kdo to skusal.

drintus

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 15 Října 2011, 21:13:27 »
Při startu PC tam není ani zmínka o Xubuntu. Takže je to asi v pohodě, ne ?

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 16 Října 2011, 08:46:05 »
Ano. :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.