Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozchození scanneru multifunkce HP LJ1100a  (Přečteno 1443 krát)

Marek R1

• Návštěvník
Rozchození scanneru multifunkce HP LJ1100a
« kdy: 17 Listopadu 2011, 12:15:23 »
Nazdárek všichni.
Potřebuji help. Mám HP LaserJet 1100a včetně kopírky a scanneru. Pod Ubuntu 11 tiskne jako drak. Ovšem ovládání scanneru si ani neškrtne. Hledal jsem pomoc u HP. V supportu jsem našel driver a chtěl stahovat. Byl jsem upozorněn, že jsem úplný Stoupa, bo nová verze Ubuntu tento typ multifunkce podporuje. Dobrá tedy. Všechno zpět a druhý pokus zkouším přes setup systému. Pravda, drivery tu jsou, ale je jich tu hned několik. Protože jsem linuxový tzv. naivní uživatel, jdu cestou nejmenšího odporu a systémem pokus-omyl instaluji postupně všechny. Nicméně ani pod jedním ovladačem se mi skenovací funkce nepodařilo rozchodit. Poradí mi někdo, jak na to? Dík.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re:Rozchození scanneru multifunkce HP LJ1100a
« Odpověď #1 kdy: 17 Listopadu 2011, 12:25:21 »
Aké ovládače a kde si inštaloval?
Malo by to ísť http://hplipopensource.com/hplip-web/models/laserjet/hp_laserjet_1100a.html
Samozrejme potrebuješ to riešiť cez HPlip
« Poslední změna: 17 Listopadu 2011, 12:28:40 od jAster_BA »
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Marek R1

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Listopadu 2011, 12:42:54 »
Bezva. A teď se budu ptát jako totální mamlas. K čemu je HPlip, když jediný způsob, jak ho otevřít je v textovém editoru? Asi bych potřeboval manuál a někoho, kdo by mi stál za zády a kopal mě do řitě...

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 17 Listopadu 2011, 12:57:46 »
Kód: [Vybrat]
What is HPLIP?
Answer:

Hewlett-Packard Linux Imaging & Printing (HPLIP) is an HP-developed open-source Linux solution for printing, scanning, and faxing with HP inkjet and LaserJet printers. It consists of several distinct but interconnected pieces of software and is available as either a single compressed (tar) file or as a single auto-install (run) file. As installed, HPLIP’s primary elements are device drivers, setup and installation utilities, and a device manager (aka: a toolbox) which provides access to maintenance tools, supplies levels, and status information.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Marek R1

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Listopadu 2011, 13:34:20 »
Super, díky za kopanec. Už se na tom pracuje.   :-))

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.