Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přepínání uživatelů  (Přečteno 734 krát)

michal.grno

• Návštěvník
Přepínání uživatelů
« kdy: 29 Září 2011, 15:57:40 »
Ahoj Ubunťáci. Potřeboval bych poradit s takovou divnou chybou. Nedávno jsem si nainstaloval Ubuntu a samozřejmě jsem z něj byl nadšenej :D a chtěl jsem na něj postupně přejít úplně (používám ještě Windows 7). Tak jsem to aktualizoval na 11.04 a přidal tam uživatele i pro bráchu. A tam právě nastal ten problém. Zatímco na mém účtu vše funguje, jak má, na všech ostatních účtech se okolo kurzoru dělaj divný čtverce a občas vypadává zvuk. A zajímavý je, že je to tak jenom někdy - někdy to jde úplně bez problémů.

Používám počítač Acer TravelMate 7740ZG s dvoujádrovým Intel Pentium P6100 (2 GHz, 3 MB L3 cache), 4 GB DDR3 a ATI Mobility Radeon HD 5470.
Ubuntu, jak už jsem říkal, verze 11.04 (natty), jádro Linux 2.6.38-11-generic a GNOME 2.32.1

Prosím poraďte  :'(
Michal

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:Přepínání uživatelů
« Odpověď #1 kdy: 29 Září 2011, 16:13:55 »
Nemůžeš někam nahrát snímky obrazovky? K tomu zvuku - taky mám více uživatelů a je pravda, že když občas nechám v jednom účtu běžet pauznutý klip na youtube, nebo třeba neshodím audacious, tak v druhém účtu jsem bez zvuku. Jakoby jeden uživatel obsadil zvukový server a druhý měl smůlu. Ale nikdy jsem to neřešil, většinou nemáme na pc přihlášený 2 uživatele zároveň.

Jinak možná bude dobrý podívat se do logu:
Kód: [Vybrat]
/home/jmeno_uživatele/.xsession-errors a ta tečka předsouborem znamená, že je skrytý.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

michal.grno

• Návštěvník
Re:Přepínání uživatelů
« Odpověď #2 kdy: 19 Října 2011, 15:17:02 »
Tak jsem chtěl nějaké snímky pořídit, ale už jsem na tu chybu nikdy nenarazil  :D
Tak díky za pomoc :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.