Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vyladěné unity - compiz, indikátory screenshots  (Přečteno 1623 krát)

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
Vyladěné unity - compiz, indikátory screenshots
« kdy: 19 Října 2011, 20:27:46 »
Zdravím, začínám uvažovat, že bych i na stolním pc přešel na unity, to nové mi přijde svižnější a celkem jsem si zvykl na spouštění věcí jednoduchým vyvolání dashe.

Současný gnome 2 shell jsem si pár let ladil k dokonalosti, proto bych se rád zeptal vás, kteří už unity používáte delší dobu, jestli, a zda to vůbec jde, jste si ho nějak přizpůsobili, popř. poslali screenshot. Osobně jsem zatím přišel pouze na to, jak zmenšit launcher, nastavit průhledný horní panel, a dodal conky.

Zajímalo by mě např. zda by nešel launcher umístit dolů, podobně jak to má apple, nebo xfce, nebo cairo dock.

předem díky
« Poslední změna: 23 Října 2011, 00:10:00 od urgulak »
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

aloisam

• Host
Re:Compiz, unity atp.
« Odpověď #1 kdy: 20 Října 2011, 10:14:55 »
ahoj, jak teď přesunuli "ubuntu" z panelu do launcheru, mluvilo se o tom, že by se mohl launcher přemisťovat, ale myslím to pořád nejde.. Já mám skoro default unity + screenlets a v compizu nastavený různý pozadí pro plochy. Používal jsem upravenej dash, ale nebylo to nic moc. Kdyby někdo věděl, jak docílit, aby se po kliknutí na "ubuntu" objevila "app lens", místo té zbytečné "hlavní nabídky" byl bych spokojenej..

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
Re:Vyladěné unity, compiz, indikátory - screenshots
« Odpověď #2 kdy: 23 Října 2011, 00:09:34 »
Tak jsem definitivně přešel na unity a je to PARÁDA. Poté co jsem se naučil řádně používat klávesové zkratky a různé vychytávky nastudoval články jako 10 tipů od Vojty atp., jsem si na ně zvykl - je to rychlé, svižné, odlehčené. I když fakt je, že nové unity na oneiricovy je už mnohem vychytanější, rozhodně než mé první unity, které jsem měl na ntb. :o)

Přidávám screen, pokud máte někdo tipy jak unity ještě trochu vyladit, jak lépe nastavit compiz, nebo nějaké zajímavé indikátory, prosím přidejte info !!!

« Poslední změna: 23 Října 2011, 00:14:00 od urgulak »
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
Re:Vyladěné unity - compiz, indikátory screenshots
« Odpověď #3 kdy: 23 Října 2011, 00:39:23 »
Nejaké tie indikátory nájdeš po chvíli googlenia... čo som si ja zmenil je počet plôch - mám mriežku 3 horizontálne, 2 vertikálne a som mimoriadne spokojný. Lenses a rozvrhnutie plôch sú dôvodom, prečo používam Unity a nie Gnome Shell. Na GS ma mimoriadne láka len integrácia IM do notifikácii a samotný vzhľad, ktorý je, IMHO, fakt skvelý. Unity mi však príde jaksi prirodzenejšie a tiež klavesové skratky obohatené o moju milovanú tildu sú fakt výborné.
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

aloisam

• Host

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.