Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak vytvořit PDF s funkcí vyhledávání v textu?  (Přečteno 6352 krát)

Ladka

• Návštěvník
Re:Jak vytvořit PDF s funkcí vyhledávání v textu?
« Odpověď #25 kdy: 16 Listopadu 2011, 00:13:36 »
To mi povídejte .... Já už instalovala 3x za poslední 3 týdny .... a když se zdálo, že vše bude fungovat, podělala něco instalace aktualizací ... a jelikož se nevyznám, vypadá to, že než záplatovat chyby, budu asi systém instalovat znovu ....

PS: ten GimageReader funguje. Díky moc ;)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #26 kdy: 16 Listopadu 2011, 08:34:00 »
Tenhle stav vám jen pomůže se něco naučit, lidí co se dnes pokouší sebe-zdokonalovat je pořád méně

Normální člověk se tím, že se mu rozsype systém a on si ho nainstaluje znovu nic nenaučí. Je to jen žrout času.
Jsem proti trápení se s instalacemi s jedu třetím rokem (denně 8 hodin) na U8.04, které běží 24/7.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #27 kdy: 16 Listopadu 2011, 10:06:09 »
Testnul jsem ten GimageReader ale neumí nebo jsem na to nepřišel "češtinu" a to ukládání do PDF jsem také nikde nenašel. :-\
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #28 kdy: 16 Listopadu 2011, 10:13:19 »
Testnul jsem ten GimageReader ale neumí nebo jsem na to nepřišel "češtinu" a to ukládání do PDF jsem také nikde nenašel. :-\

Čeština pro tesseract by měla být zde.
http://code.google.com/p/tesseract-ocr/downloads/detail?name=ces.traineddata.gz&can=2&q=
Ještě to musím vyzkoušet, ten program vypadá dobře a nevěděl jsem o něm.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #29 kdy: 16 Listopadu 2011, 10:27:17 »
Stáhl jsem tu češtinu rozbalil a nakopíroval příkazem...
Kód: [Vybrat]
sudo cp ./ces.traineddata /usr/share/tesseract-ocr/tessdata/
Spustil jsem GimageReader a ejhle čeština už byla dostupná  ;D Ale při nahrání pokusného obrázku a následné kliknutí na tlačítko Recognize selection na mě vyskočí tato hláška... :'(

[attachment deleted by admin]
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.