Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Občasná chyba GRUB na šrotu...  (Přečteno 1488 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Občasná chyba GRUB na šrotu...
« kdy: 13 Prosince 2011, 10:56:00 »
Mám deset let starý šrot a na něm běží starý Ubuntu (nebo Win) s GRUB1. Poslední dobou (cca 1/2 roku) se nespustí napoprvé a zůstane viset na grub error (často zůstane svítit LED HDD). Po resetu buď zůstane zase viset, nebo naběhne. Mám dojem, že se častěji a častěji zasekne. BIOS je nastaven stejně na boot 1. z CD, 2. z HDD. Do bedny jsem nelezl pět let, žádný HW jsem neměnil ani nepřidal, CD tam nedávám...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re:Občasná chyba GRUB na šrotu...
« Odpověď #1 kdy: 13 Prosince 2011, 11:27:49 »
Řekl bych, že odpověď - pokud se tedy vůbec na něco ptáš a není po pouze postesknutí si - je hned v prvních pěti slovech tvého příspěvku. Potažmo v "často zůstane svítit LED HDD".

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 13 Prosince 2011, 16:24:48 »
HDD je zkontrolován pomocí badblocks, gparted i win. Jeví se bezchybný.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 13 Prosince 2011, 16:30:58 »
to este neznamena ze mu neodchadza riadiaca elektronika/motorcek, takze sa jednoducho obcas neroztoci..ale 10 rokov pri hdd je ajtak pekny vek :)
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #4 kdy: 13 Prosince 2011, 17:19:19 »
to este neznamena ze mu neodchadza riadiaca elektronika/motorcek, takze sa jednoducho obcas neroztoci..ale 10 rokov pri hdd je ajtak pekny vek :)

Tak, tak...

compaq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 13 Prosince 2011, 18:07:11 »

a to běží denně :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.