Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Numerická klávesnice  (Přečteno 1920 krát)

rimidalv

• Aktivní člen
  • *
Numerická klávesnice
« kdy: 14 Prosince 2011, 12:54:42 »
Vytvořil jsem si výpočetní program ve VB6  v prostředí Windows,  po vytvoření exe souboru jsem ho pomocí Wine spustil v Ubuntu. Nejde zadat desetinná čárka prostřednictvím numerické klávesnice (objeví se chybové hlášení), musím ji zadat na normální klávesnici.
Kde je příčina?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Numerická klávesnice
« Odpověď #1 kdy: 14 Prosince 2011, 14:00:52 »
Numericka klavesnica ti negeneruje bodku ale ciarku?(alebo opacne)
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 14 Prosince 2011, 14:08:10 »
v nastaveni rozlozenia? pri en je tam bodka, pri sk/cz ciarka a v tvojom aktualnom rozlozeni tam asi bude zase bodka..skus napriklad bod wine spustit notepad [mal by tam byt v def. instalacii] a pozri aky znak ti z tej ciarky ide
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

rimidalv

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 14 Prosince 2011, 14:17:47 »
Na čárku, bylo chybové hlášení, že to není číslo, mám to v programu testováno a ošetřeno. Tečku numerická klavesnice nemá, alespoň ne ta moje.
Už jsem to vyřešil, přidal jsem do adresáře se zdrojákem knihovnu VBrun60sp4.exe a funguje to i přes numerickou klávesnici v Ubuntu.

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 18 Prosince 2011, 19:52:27 »
Problém desetinné čárky vs. desetinné tečky není problém Win vs.Linux.
Může nastat i při různých jazykových verzích stejného operačního systému. Osobně to řeším tak, že zadávaná data zpracovávám jako string a nahrazuji čárku tečkou, pak je ve výpočtu zcela jedno, jestli je zadána desetinná čárka, nebo tečka.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.