Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problikává monitor  (Přečteno 1190 krát)

keboom

• Návštěvník
  • Ubuntu - Bubuntu
Problikává monitor
« kdy: 03 Prosince 2011, 11:30:41 »
Ahoj vsichni mám dotaz pokud nainstaluju aktualizace nebo zapnu hudbu a dalsi aplikace rozblika se monitor ukazu vam video:  stane se to  pri pohnutimysi nebo psani na klavesnici nebo to zacne zniceho nic samo i kdyz na nem nic nedelam. Aby tento jev prestal musim restartovat linux. Jednou mi to napsalo Kernel panic a vypnuli se vetracky. Po dvou minutach sem na nej sahl a popalil sem s ruku okamzite sem ho vypul a to uz je tejden. Pod Win xP fungoval normal ale vzhledem k tomu ze posledni dobou pecka furt padali a uz nenajizdeli az nakonec nenabootoval tak sem si sem dal linux. posudte sami VIDEO: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=UidV-fNpRII" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=UidV-fNpRII</a>

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Problikává monitor
« Odpověď #1 kdy: 03 Prosince 2011, 11:46:05 »
Vzhladom ze tam uz nesiel ani wXP tak by som hladal chybu v HW. Pripadne ho aspon skusit pre zaciatok vycistit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

keboom

• Návštěvník
  • Ubuntu - Bubuntu
« Odpověď #2 kdy: 03 Prosince 2011, 14:35:00 »
 ;D Počítač je vyčištěný kompletně za 1500 kč. Byl totiž politý, oprava nezaznamenala žádnou korozi ale přesto vyčistila. U XP byli problemy s bootovaním které se u Linuxu výrazně zlepšily. Takže jediné v čem si ještě z HW nejsem jistý jestli pracuje správně je HDD jinak vše je odborníkem zkontrolováno. Udělal jsem v linuxech test rychlosti disku a stav mi to psalo Dobrý, zapnutý je 2600-krát a starý je 1,2 roku. Všechny součásti pracují normálně. To problikávání bych řek že maj na svědomí aktualizace. Vždy po probuzení z režimu Uspat do paměti chvíli bliká pak se sklidní. Když ho zavřu a zas otevřu chvíli bliká a sklidní. Když dám instalovat aktualizace je to v pohodě ale jakmile se doinstalují (a to vždycky) monitor se rozbliká já NTB restartuji a vše jede normálně. Takže HW je zkontrolovaný a vyčištěný až na disk o kterém Linux píše že je ,,Zdravý''

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #3 kdy: 03 Prosince 2011, 14:42:29 »
To budou RAMky...před bootováním drž shift a z nabídky vyber memtest. Připrav se na to, že to bude trvat dlouho.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

keboom

• Návštěvník
  • Ubuntu - Bubuntu
« Odpověď #4 kdy: 03 Prosince 2011, 17:30:40 »
Diky uz to bezi asi hodinu a ma to 20%... To mi nejak pomuze? K cemu to je? To mi napise ze jsou funkci nebo nefukcni? Poradte co s tim mam delat az to skonci.

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #5 kdy: 03 Prosince 2011, 17:53:18 »
Když bude error count=0, tak jsou v pořádku. V opačném případě musíš zjistit která blbne a donést jí na reklamaci nebo koupit novou.
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

keboom

• Návštěvník
  • Ubuntu - Bubuntu
« Odpověď #6 kdy: 03 Prosince 2011, 20:17:57 »
Uz to bezelo asi 4 hodiny pak jsem zjistil ze uz to dole psalo ze nemam zadny chyby a ze pres Esc z toho vyexituju. No von ten test běžel už posedmý von běhal furt dokola. Žádný chyby nebyly. Tak newím

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #7 kdy: 03 Prosince 2011, 20:20:31 »
Tak nevim cim to je.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.