Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prechod z 6.06 na 6.10 - problemy  (Přečteno 3648 krát)

Andrej Galbavý

• Návštěvník
Prechod z 6.06 na 6.10 - problemy
« kdy: 07 Ledna 2007, 20:25:35 »
Dneska som sa rozhodol, ze aktualizujem 6.06 na 6.10 ( uz to zacinam lutovat, asi som mal zostat pri 6.06).
Takze som vlozil do mechaniky Alternate CD 6.10 i386 a v terminale zadal prikaz - gksu "sh /cdrom/cdromupgrade"
povolil som aj stahovanie aktualizacii z netu, co trvalo asi tak 3 hod. mam DSL 512, potom uz pri instalovani balikova mi vyhodilo nejaku chybu ze v adresari /usr/X11R6/bin su najeke subory , ktore nemoze aktualizovat, nezapisal som si tu hlasku...
Takze mi zrusilo aktualizaciu, ikonka synapticu ukazovala, ze su dostupne aktualizacie, ked som otvoril synaptic - hlasilo poskodenych 15 balickov, dal som Filter- Broken- opravit poskodene balicky, ale vzdy mi to vyhodi tu istu chybu nemoze presunut alebo aktualizovat /etc/X11R6/bin/ - v ktorom su dva subory "xli" a "xlito"

Tak som skopiraoval tu hlasku :

This upgrade requires that the /usr/X11R6/bin directory be removed and replaced with a symlink. An attempt was made to do so, but it failed, most likely because the directory is not yet empty. You must move the files that are currently in the directory out of the way so that the installation can complete. If you like, you may move them back after the symlink is in place.

This package installation will now fail and exit so that you can do this. Please re-run your upgrade procedure after you have cleaned out the directory.

co s tym ?

Uz som zmazal dany adresar, ale vobec to nepomaha ....

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 07 Ledna 2007, 22:00:39 »
Pokud nemáš udělanou zálohu alespoň toho nejdůležitějšího z /home/user tak si na to šel špatně. Pak by totiž stačilo udělat po tomto nepodařeném updatu čistou instalaci, lehce bys ji dosetupoval nakopíroval to nejdůležitější do nového /home/user a jel by si dál. Vždy doporučuji každému, aby ten /user v nové instalaci byl stejného jména jako v původní instalaci. Jeden nikdy neví.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Andrej Galbavý

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Ledna 2007, 23:11:53 »
/home mam na samostatnej particii

Andrej Galbavý

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Ledna 2007, 16:23:21 »
Takze teraz bude najlepsie, ked nabootujem Gparted livecd, formatnem root partition, a preinstalujem DD 6.06.1, potom pripojim /home a ostatne particie....
alebo ako to najlepsie "bezbolestne" spravit ?
Pozeral som aj na ubuntuforums.org, ale asi sa sucasny stav nebude dat nijako vyriesit, jedine reinstall, co sa tyka nastaveni napr. mailov a pod. veci tie by mali byt v /home ?
Budem instalovat z Alternate CD 6.06.1 ... co uz

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #4 kdy: 08 Ledna 2007, 16:25:59 »
Ano, veskera nastaveni uzivatelu jsou v /home.

Andrej Galbavý

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 09 Ledna 2007, 08:49:12 »
Co mi doporucujete, nainstalovat DD 6.06.1 alebo tam mam skusit dat EE 6.10 ? Ako to bude potom z /home, bude to kompatibilne ? A este jedna otazka, ako je to z GRUBom, ak formatnem /root particiu, zostane mi GRUB? Ak ano mam potom pri instalacii nainstalovat GRUB alebo nie ?

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #6 kdy: 09 Ledna 2007, 10:44:39 »
No, nejsem si jistý ale myslím, že většina konfiguračních souborů se moc měnit nebude...
Ale pokud si na DD spokojený, myslím že není důvod přecházet (pokud neprahneš po SW novinkách)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Andrej Galbavý

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 11 Ledna 2007, 07:33:39 »
Cavec, vcera vecer som skusal preinstalovat Ubuntu, instaloval som z Alternate CD 6.06.1
pri deleni diskov resp. pri pripojovani, mi vyhodilo chybu, ze nemoze pripojit /home
disk som nerozdeloval, mal som ho rozdeleny uz pri predchadzajucej instalacii
/ - asi 10GB - ext3
/home - asi 10GB - JFS
swap 512 MB
zeby to bolo tym filesystemom JFS? formatovat som ho nechcel, lebo tam mam data.
Skusal som aj Alternate CD 6.10, presne to iste - nemoze pripojit /home ?!

Ked som dal len /root a swap tak to v poho islo.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 11 Ledna 2007, 09:43:48 »
Ano /home je v JFS. Ale proč? Jestli to máš na dalším oddílu disku opravdu, tak proč si zvolil při inicializaci toto? Samo se to nestalo.

Andrej Galbavý

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 11 Ledna 2007, 12:28:53 »
Citace: GlidingFLY
Ano /home je v JFS. Ale proč? Jestli to máš na dalším oddílu disku opravdu, tak proč si zvolil při inicializaci toto? Samo se to nestalo.
Pri predchadzajucej instalacii, DD 6.06.01 som si spravil particiu a dal som tam JFS, cital som niekde, ze to je celkom dobry filesystem.
Teraz pri instalacii som ho chcel len pripojit, vzhladom na zachovanie dat v /home.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 12 Ledna 2007, 12:02:13 »
Pro mne jsou všechny diskuse o souborových systémech a jejich porovnávání naprosto irelevantní. V mnoha z těchto informací jsou tendenční skreslení.
Vždy se držím striktně toho co mi doporučuje instalace jako default. Pokud ovšem chci experiment, či ověřit si tvrzení či funkčnost z čistě průzkumných důvodů, vždy se musí při tom počítat ze ztrátou dat, pokud jsem si neprovedl zálohu jiným způsobem. Stačí si to nejdůležitější z /home/user vypálit na DVD.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #11 kdy: 12 Ledna 2007, 14:26:26 »
Už jsem to psal sem:
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=547

tak zkusím ještě tady. Po aktualizaci z Kubuntu 6.06 na 6.10 mi zmizela všechna rozložení klávesnic z Ovládacích modulů. Nevíte někdo co s tím?
Kubuntu forever :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.