Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VirtualBox a Gnome Shell  (Přečteno 1035 krát)

otaj

• Aktivní člen
  • *
  • Eternal Wanderer
VirtualBox a Gnome Shell
« kdy: 22 Prosince 2011, 06:25:47 »
Zdravím,

dnes jsem si rozhodl nainstalovat několik GS-based distribucí do VirtualBoxu. V tuhle chvíli tam mám Mint 12, Debian nyní sid (upgradovaný ze squeeze přes wheezy), openSUSE 12.1 a Fedora 16. Všechny víceméně out-of-box, všechny se stejným nastavením VB (1536 MB RAM, 28 MB GPU, 50 GB dynamický disk, zapnutá 3D akcelerece, všechny kromě Mintu 64bit)

Otázka je taková - jaktože jediná distribuce, ve které mi Gnome Shell bez problémů jede je openSUSE? všechny jsou v tuhle chvíli out-of-box + aktualizace, všechny kromě openSUSE se přepnou do Fallback modu, když si přes konzoli zkusím spustit gnome shell
Kód: [Vybrat]
gnome-shell --replace, tak nejsou schopny jet a mají problémy.

Samozřejmě to není nijak urgentní problém a nepálí mě to v používání hlavního Oneirica s GS, ale přece jen by mě zajímalo, co to může způsobovat, když mají všechny stejný nastavení

Díky

jmp

• Host
Re:VirtualBox a Gnome Shell
« Odpověď #1 kdy: 22 Prosince 2011, 07:35:34 »
nema nahodou opensuse zabudovanou podporu pro pseudozarizeni z virtualboxu?
bezne se to musi doinstalovat...
« Poslední změna: 22 Prosince 2011, 08:42:19 od jmp »

otaj

• Aktivní člen
  • *
  • Eternal Wanderer
« Odpověď #2 kdy: 22 Prosince 2011, 08:18:46 »
Upřímně nemám ponětí. Ale teď, když si ještě dávám do VB Precise Pangolina, tak mu Unity jede krásně ve 3D (stejné nastavení jako ostatní), taky je to zatím out-of-box Zkusím o tom modulu pohledat (je možné, že se to jmenuje "Guest Addition" nebo tak nějak?)

jmp

• Host
« Odpověď #3 kdy: 22 Prosince 2011, 08:43:18 »
Citace
(je možné, že se to jmenuje "Guest Addition" nebo tak nějak?)
ano -myslim, ze tak nejak to je...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.