Dobrý den, mám specifický problém. Před časem na ntb bratrance kompletně havaroval win 7. Přeinstalovali sme to na mé doporučení na Ubu, tehdy ještě verze Maverick. Nyní, můj bratranec-pařman chce znovu využívat svůj ntb na hry, a jelikož Wine se nám ani po čase nepodařilo rozjet na levném emachinesu s intel GPU, tak znovu budeme zřejmě instalovat wokna. Jenže, jistota je jistota, a za tu dobu byla ta instalace Ubuntu tak vypiplaná, že se mi s ní nechce loučit, napadlo mě, že obraz disku zazálohu, a silně zkomprimuji, jak se na zálohu sluší a patří, a pak třeba obraz disku pojede ve virtuálu, nebo najde-li se dosti šílený dobrák, tak pod colinux, v co doufám víc.
Nějaký návrh, jakou app využít? Pod widlema bych vsadil na Paragon B&R free, jenže v alternativách, nebo důvěrných sitech na jejich seznamy se nevyznám tak, jak by mi bylo po mylosti.
Děkuji předem
(prosím, karmy si nevšímejte, je tak po jednom osobním sporu s uživatem s napůl trollími návyky, a asi i proto, že jsem ještě životem neskusený stále nezanevřel na M$ a nadále windowsy používám....)