Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Co použít na zálohu celého systému jako obrazu disku.  (Přečteno 1354 krát)

Soyin

• Aktivní člen
  • *
Co použít na zálohu celého systému jako obrazu disku.
« kdy: 24 Prosince 2011, 21:44:11 »
Dobrý den, mám specifický problém. Před časem na ntb bratrance kompletně havaroval win 7. Přeinstalovali sme to na mé doporučení na Ubu, tehdy ještě verze Maverick. Nyní, můj bratranec-pařman chce znovu využívat svůj ntb na hry, a jelikož Wine se nám ani po čase nepodařilo rozjet na levném emachinesu s intel GPU, tak znovu budeme zřejmě instalovat wokna. Jenže, jistota je jistota, a za tu dobu byla ta instalace Ubuntu tak vypiplaná, že se mi s ní nechce loučit, napadlo mě, že obraz disku zazálohu, a silně zkomprimuji, jak se na zálohu sluší a patří, a pak třeba obraz disku pojede ve virtuálu, nebo najde-li se dosti šílený dobrák, tak pod colinux, v co doufám víc.
Nějaký návrh, jakou app využít? Pod widlema bych vsadil na Paragon B&R free, jenže v alternativách, nebo důvěrných sitech na jejich seznamy se nevyznám tak, jak by mi bylo po mylosti.
Děkuji předem
(prosím, karmy si nevšímejte, je tak po jednom osobním sporu s uživatem s napůl trollími návyky, a asi i proto, že jsem ještě životem neskusený stále nezanevřel na M$ a nadále windowsy používám....)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re:Co použít na zálohu celého systému jako obrazu disku.
« Odpověď #1 kdy: 24 Prosince 2011, 22:19:09 »
(prosím, karmy si nevšímejte, je tak po jednom osobním sporu s uživatem s napůl trollími návyky, a asi i proto, že jsem ještě životem neskusený stále nezanevřel na M$ a nadále windowsy používám....)
NTZ? :D
No každopádne sa popozeraj po clonezille http://www.root.cz/clanky/clonezilla-klonovani-disku-levou-zadni/
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Soyin

• Aktivní člen
  • *
Re:Co použít na zálohu celého systému jako obrazu disku.
« Odpověď #2 kdy: 25 Prosince 2011, 07:50:47 »
NTZ? :D
No každopádne sa popozeraj po clonezille http://www.root.cz/clanky/clonezilla-klonovani-disku-levou-zadni/
blízko. compaq  ;D
Díky, vypadá to, že to je to, co potřebuji :D I když jsem si myslel, že to bude něco přes apt, ale tohle je tak či tak logičtější  :)
K+, přirozeně  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.