Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xubuntu - přetažením se soubory kopírují, nepřesouvají  (Přečteno 3043 krát)

Syncope

• Aktivní člen
  • *
Ahoj, nevěděl jsem jak pojmenovat téma. Mám Xubuntu 11.10 a zaznamenal jsem zatím dva drobné ale otravné problémy - když přetáhnu nějaký soubor z jedné složky do druhé, či třeba na plochu, tak místo toho aby se přemístil se zkopíruje. Jde to nějak změnit?
Druhý problém - když např. označím pár mp3 a dám Enter, nespustí se program. Musím na ně dát pravým a "Open with třeba u mě Audacious". Jde s tím taky něco udělat?

petus

• Aktivní člen
  • *
Re:Xubuntu - přetažením se soubory kopírují, nepřesouvají
« Odpověď #1 kdy: 25 Prosince 2011, 16:06:43 »
ten první problém...
záleží odkud "přesouváte", pokud je to z flash disku nebo jine partion disku na plochu (což je opět jiné partion disku), tak to jako problém nevidím a řekl bych, že je to normální jev a pokud se nepletu, takhle to je i na  :-X
Ubuntu 11.10 (x86) s Gnome,Lenovo G550 :-)
http://www.chiptron.wz.cz

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Prosince 2011, 16:52:54 »
No z flash disku, cd, apod. je mi jasné, že se kopíruje. Ale přijde mi to divné z plochy (a naopak) do jakékoliv složky, dokonce umístěné přímo na ploše! Což v Ubuntu rozhodně nebylo.

pan Filuta

• Aktivní člen
  • *
  • Tux, po třech milionech let v kosmu
« Odpověď #3 kdy: 25 Prosince 2011, 17:36:51 »
když přetáhnu nějaký soubor z jedné složky do druhé, či třeba na plochu, tak místo toho aby se přemístil se zkopíruje. Jde to nějak změnit?

Ahoj. Když při přetahování stiskneš klávesu SHIFT, soubor se přesune. Myslím, že v nastavení to změnit nejde, takže pokud si na tuhle nepříjemnost nezvykneš, můžeš si namísto Thunaru nainstalovat třeba Nautilus, ve kterém to funguje "standardně". :)

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 25 Prosince 2011, 19:43:20 »
Jen doplním, že pokud nainstaluješ Nautilus, natáhne ti do systému skoro celé GNOME, mohl by jsi zkusit nainstalovat ten Nautilus bez závislostí, ale nevím jestli potom bude fungovat

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 25 Prosince 2011, 21:20:36 »
Ne, raději nebudu experimentovat s Nautilem. Vždycky zkusím nějak takhle zasáhnout do systému a pak toho jen lituju. Ale to s tím Shiftem funguje, díky, na to si lehce zvyknu.

A neví někdo jak na ten druhý problém? Je to vyloženě jen u skupiny písní, či videí. Když je označím, po zmáčknutí Enteru se prostě nic nestane, musím to spustit přes pravé tlačítko..

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 25 Prosince 2011, 21:30:50 »
Myslím, že Thunar neumí více stejných souborů odeslat jako skupinu do asociované aplikace (ještě bych zkontroloval asociace), stejně jako to nezvládá Průzkumník Windows

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 25 Prosince 2011, 22:06:10 »
Průzkumník že to nezvládá? Jakto? Vždyť v průzkumníku se více označených např. avi souborů normálně otevře jako playlist třeba v media playeru

Rover623

« Odpověď #8 kdy: 26 Prosince 2011, 08:27:04 »
Až od Windows Vista nebo XP s použitím WMP10 minimálně, každopádně samotný průzkumník to nezvládne, pokud k tomu nedostane patřičné rozšíření

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 27 Prosince 2011, 19:51:01 »
Tak po pár dnech s Thunarem jsem došel k názoru, že bez Nautilu to nepůjde. I když si zvyknu na to přetahování souborů, tak je tu pořád ten problém spouštění více souborů najednou, např. teď jsem musel každý .rar extrahovat zvlášť, místo všech najednou. Co jsem tak četl, tak by prý instalace nautilu do Xfce neměl být problém, ale všude píšou, že je třeba ho spouštět s parametrem --no-desktop, aby zůstala plocha Xfce. Může mi někdo říct jak to udělám?

elhombre

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 28 Prosince 2011, 10:18:59 »
Zadrž!! Ještě než si do počítače vpustíš Nautilus, zkus PCManFM, file manager z desktopu LXDE.
Objevil jsem ho, když jsem ze zvědavosti zkoušel různé desktopy na linux a připadal mi
rozhodně lepší než Thunar, už jen tím, že má taby. Nainstalovat by měl jít i do XFCE,
protože kromě GTK toho moc nepotřebuje a nepřišlo mi, že by se choval nějak úchylně,
což by mi při kopírování souborů místo přesunu určitě připadalo.

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 28 Prosince 2011, 11:10:02 »

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
« Odpověď #12 kdy: 28 Prosince 2011, 12:23:58 »
Značím si. (Taky by mě zajímalo řešení)
Mimochodem blíží se vydání xfce 4.10 http://wiki.xfce.org/releng/4.10/roadmap - třeba se situace zlepší..
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 28 Prosince 2011, 13:09:27 »
A s tím přijdou i nějaké změny, třeba v Thunaru? Jako pořád zvažuju možnost, že to všechno nějak překousnu a počkám do vydání 12.04, a pokud se thunar nezmění k lepšímu tak přejdu na jiného správce souborů.

Odra

• Aktivní člen
  • *
  • Docendo discimus.
« Odpověď #14 kdy: 28 Prosince 2011, 13:34:29 »
A s tím přijdou i nějaké změny, třeba v Thunaru? Jako pořád zvažuju možnost, že to všechno nějak překousnu a počkám do vydání 12.04, a pokud se thunar nezmění k lepšímu tak přejdu na jiného správce souborů.

Změny by se určitě objevit měly viz. webovka, na kterou jsem odkázal - sekce "modules" - "thunar".
Audi, vide, tace.
ddg.gg , DNSCrypt

Syncope

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 28 Prosince 2011, 13:48:56 »
No já tomu moc nerozumím. Ale co jsem to tak pročítal tak jsem si všiml, že by se mělo zlepšit to.. teď nevím jak to říct, prostě když v xubuntu smažu soubor tak chvíli trvá než zmizí, což mě taky docela štve.. takže jsem zvědavý

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.